Bijgewerkt: 26 november 2022

Bouwproject A9 Badhoevedorp-Holendrecht is voorlopig gegund aan consortium VEENIX

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
26-07-2019

Rijkswaterstaat heeft het voornemen het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht, onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), te gunnen aan het consortium VEENIX, nu bestaande uit Macquarie Capital, Siemens, Count&Cooper en FCC. VEENIX wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en voorfinancieren (DBFM = (Design, Build, Finance and Maintain-contract ) van het project. Daarnaast wordt het consortium verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende 14 jaar. De realisatie start in 2020 en duurt tot en met 2026.

Combinatie prijs en kwaliteit project A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Bij deze aanbesteding selecteerde Rijkswaterstaat op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit, zogenoemde Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding (BPKV).

Proces gunning project A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Rijkswaterstaat ontving 2 aanbiedingen. Vanwege de rechtsbeschermingstermijn krijgt het consortium dat de opdracht niet gegund heeft gekregen tot en met 8 september 2019 de gelegenheid om bezwaar te maken. Op 9 september 2019 vindt de definitieve gunning plaats.Inhoud project A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar 4 rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de snelweg A9 over een lengte van 1,3 km verdiept aan, met 3 overkappingen: 1 ter hoogte van het Oude Dorp, 1 ter hoogte van het Stadshart en 1 ter hoogte van het Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komt in totaal 14 km aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is het 5e en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.