Bijgewerkt: 7 december 2023

Bouwvakker zwaargewond na val

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
21-12-2006

Op donderdagochtend 21 december 2006 raakte een 36-jarige bouwvakker zwaargewond nadat hij tijdens werkzaamheden op een bouwplaats aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen, ongeveer drie meter naar beneden viel. Het slachtoffer is met hoofd-nek- en rugletsel naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Zijn toestand wordt omschreven als zorgwekkend.

Door nog onbekende oorzaak verloor de bouwvakker zijn evenwicht en viel achterover naar een ongeveer drie meter lager gelegen verdieping. De traumaheli en overige hulpdiensten rukten direct uit. Terwijl het medische traumateam en ambulancepersoneel zich ontfermde over de zwaargewonde man, bereidde de brandweer met een hoogwerker het verplaatsen van het slachtoffer voor.

Toen de man stabiel genoeg was werd hij met een zogenoemde schepbrancard op een aanwezige pallet en via de op de bouwput aanwezige hoogwerker naar de begane grond gehesen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht en omstandigheden van het ongeval.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.