Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bovenkerk viert met Dorpsfeest het begin van de zomer 2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Astrid van Ballegoy
23-04-2016

Een aantal Bovenkerkers heeft het idee opgepakt, om na het succes van de braderie van vorig jaar, opnieuw een dorpsfeest te organiseren op zaterdag 18 juni 2016. Het zomerfeest wordt een combinatie van optredens (o.a. diverse bandjes), een braderie, lekker eten en drinken en diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Dit alles vindt plaats rondom het Noorddamcentrum (de parkeerplaats en in het Sint Urbanuspark).

Foto Amstelveen
(Bron Astrid van Ballegoy - 2016)

Zomerfeest in Bovenkerk


De braderie begint om 14.30 uur. ’s Middags is er ook een High Tea met zelfgebakken taarten onder het motto "Heel Bovenkerk bakt". Voor de mooiste en de lekkerste taarten worden er prijzen uitgereikt. De organisatie hoopt, dat veel Bovenkerkers aan de bakwedstrijd meedoen en dat we tijdens de high tea met elkaar kunnen genieten van heerlijke taarten. ’s Avonds is er livemuziek op de parkeerplaats naast het Noorddamcentrum en vindt de prijsuitreiking van Heel Bovenkerk bakt plaats. Rond 23.00 uur eindigt het zomerfeest. Zet alvast in uw agenda: Zaterdag 18 juni 2016 viert Bovenkerk het begin van de zomer.

----------------------------------------------------------------
Bovenkerk?

In de Middeleeuwen bestond de Legmeerpolder uit een moerasgebied. Het veenmoeras was in de voorgaande eeuwen ontstaan als gevolg van een daling van de toenmalige zeespiegel. Rond de 13de eeuw nam de bevolking in Holland toe, mede door verbeterde landbouwtechnieken. Er ontstond een grotere vraag naar landbouwgrond. Door het omdijken van veengebieden kon de waterstand worden beheerst, kwam de veengroei tot stilstand en kon veeteelt worden bedreven. De Bovenkerkerpolder is hiervan een voorbeeld.

Van oorsprong was Bovenkerk een klein dorp met alleen maar lintbebouwing (huizen langs de weg). De huizen stonden alleen op een strook bovenland tussen de Legmeerplas en het zuidelijk deel van de Poel. Later zijn er ook woningen gekomen in het lagergelegen deel van Bovenkerk. Toen dit dorp nog slechts een gehucht vormde, noemde men het -naar een handwijzer- de Hand-van-Leiden. De huidige Handweg is het enig, wat daar van overgebleven is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.