Bijgewerkt: 6 december 2021

Bovenkerkse Burendag op 26 september 2020

Nieuws -> Informatief

Bron: Nota bene Bovenkerk
24-09-2020

Beste buurtgenoten, in deze coronatijd zijn veel leuke activiteiten in ons dorp helaas afgelast. Daarom hebben het Bovenkerkse Bewonersplatform en het organisatieteam van het jaarlijkse Zomerfeest de krachten gebundeld om een ‘coronaproof’ evenement voor alle Bovenkerkers te organiseren. Hiervoor is de Nationale Burendag op zaterdag 26 september 2020 uitgekozen.

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds. Bekend onderdeel is de Burenbrunch die in Bovenkerk die dag van 11:00 uur tot 15:00 uur wordt gehouden in het Urbanuspark. Het is een kleinschalig evenement met, naast een lekkere brunch, activiteiten voor kinderen, muziek én een wandeling door Bovenkerk. Uiteraard alles op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij mooi weer gaat het badje open en de Buitenspeelbus van Amstelveen Sport is aanwezig.

Foto Amstelveen
(Bron Nota bene Bovenkerk - 2020)

De flyer van de Bovenkerkse Burendag op 26 september 2020


De wandeling wordt heel speciaal. Het is een historische speurtocht met als doel jong en oud en nieuwe en oud-Bovenkerkers met elkaar te verbinden. Al wandelend kom je van alles te weten over de geschiedenis van ons dorp. De speurtocht gaat door het oude gedeelte van Bovenkerk, door de nieuwbouw en langs de grenzen van het dorp. Op diverse punten zijn activiteiten te doen en de inwendige mens wordt ook niet vergeten. Vanaf 11:00 uur kun je starten bij één van de 5 startpunten, te weten;  het Urbanuspark, Hoogeveen aan de Noorddammerlaan, hoek Mgr. Dr. H. Poelslaan/Brouwerslaan, het VOKA-gebouw aan de Vierlingsbeeklaan, Jeu de Boulesbaan, tegenover Ringslang 10. Als aandenken ontvangen alle deelnemers aan de wandeling een boekje met mooie verhalen en wetenswaardigheden over Bovenkerk. Wil je tijdens de Burendag aanwezig zijn bij de brunch én meedoen aan de speurtocht of kiezen voor één van deze activiteiten? Meld je dan aan bij Lex Koot (lex.koot@ziggo.nl). Voor de wandeling is geen aanmelding vooraf nodig. Liefhebbers kunnen zich op zaterdag tussen 11 en 15 uur bij één van de vijf startpunten melden.


Update 25 september 2020: De weersverwachting voor morgen ziet er niet best uit. Daarom heeft het organisatieteam van de Burenbrunch en de Historische wandeling helaas besloten dat de Burendagactiviteiten morgen in Bovenkerk niet doorgaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.