Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Bovenkerkse St. Urbanuskerk kreeg 50.000 euro van Skanfonds

Nieuws -> Kerk

Bron: Lucas G. Brockhoff
25-06-2012

De Bovenkerkse St. Urbanuskrek krijgt een bijdrage 50.000 euro van Skanfonds voor de grote restauratie van dit markant Rijksmonument aan de rand van de Amstelveense Poel. Door deze bijdrage in de financiering van de grote restauratie is ons doel weer een stap dichterbij gekomen.

Wij zijn het Skanfonds bijzonder dankbaar voor deze genereuze donatie die de realisering: “ons gezamenlijk onderkomen  voor de gehele nieuwe R.K. Parochie Amstelveen Zuid “ mede mogelijk maakt.

Urbanus Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De St. Urbanuskerk en de pastorie in Bovenkerk


Maar….., wij zijn er nog niet. Help mee de Bovenkerkse Urbanus weer stevig op zijn pootjes te krijgen. Stort uw bijdrage op banknummer 1590.57.272 t.n.v. Stichting Fondsenwerving Bovenkerkse Urbanus. Het heeft wat tegen gezeten, maar binnen afzienbare tijd hopen wij u meer details te kunnen geven zoals de daadwerkelijk aanvang van het fundatieherstel en andere bijzonderheden.

Skanfonds geeft mensen de kans

Jaarlijks steunt Skanfonds ongeveer. 800 projecten in het Nederlands Koninkrijk, Midden- en Oost-Europa en Suriname. Skanfonds staat voor een samenleving waarin ieder mens telt en mensen elkaar helpen.

Vanuit katholieke inspiratie en traditie steunt dit fonds organisaties die zich richten op de versterking van sociale cohesie (preventie), de zorg voor kwetsbare mensen, en het behoud van materieel en immaterieel religieus erfgoed.

Skanfonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. Op de website www.skanfonds.nl  staat meer informatie over hoe financiering voor projecten kan worden aangevraagd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.