Bijgewerkt: 15 juni 2024

Brand geweest in de vluchtelingenopvang in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-04-2016

Op 28 april 2016 iets voor middernacht is er een kleine brand geweest in het pand aan de Laan van Kronenburg, waar ook de vluchtelingenopvang gehuisvest is. De brand is ontstaan in een opslagruimte op de benedenverdieping die aan ondernemers is verhuurd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een zogenaamde Power Supply Unit in het gebouw van de vluchtelingenopvang in Amstelveen op 21 april 2016


De brandweer heeft het pand tijdelijk ontruimd, maar had de brand snel onder controle. Na een half uur konden bewoners weer naar binnen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht.


Update: 29 april 2016 13:30

Oorzaak brand vluchtelingenopvang: zelfontbranding poetsdoeken met olie. Onderzoek van brandweer en politie heeft duidelijkheid kunnen geven over de oorzaak van de brand aan het pand aan de Laan van Kronenburg 2. Uit het onderzoek blijkt, dat de brand is ontstaan door zelfontbranding van poetsdoeken met lijnolie. In de werkplaats van een van de ondernemers op de onderste verdieping van het pand lagen poetsdoeken met lijnolie. Als de doeken na gebruik niet goed worden behandeld, kan door de broei zelfontbranding ontstaan.  De brandweer wordt meerdere keren per jaar geconfronteerd met branden die door zelfontbranding van poetsdoeken met lijnolie zijn veroorzaakt.Lees ook: Zelfontbrandingen vaker oorzaak brand dan gedacht (pdf 2 pagina’s) en Behandel poetsdoek met lijnzaadolie met zorg

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.