Bijgewerkt: 24 februari 2024

Brand in basisschool De Triangel

Nieuws -> Brandweer

Bron: Regionale Brandweer Amsterdam
03-10-2007

Basisschool De Triangel aan de Assering te Amstelveen is donderdag 4 en vrijdag 5 oktober 2007 gesloten in verband een kleine brand die eerder deze avond woedde. 425 leerlingen in de leeftijd variërend van 4 tot 12 jaar hoeven zich donderdag 4 en vrijdag 5 oktober niet op school te melden.

Maandag 8 oktober worden de lessen weer hervat. De brand ontstond in een dependance die basisschool De Triangel deelt met de Karel Eikmanschool. Het gedeelte van de Karel Eikmanschool is niet bij de brand betrokken, de lessen van deze school vinden gewoon doorgang.

De brand ontstond vermoedelijk in een stapel oud papier dat bij de school stond opgeslagen. Het betrof een kleine brand. Doordat de school een houten ombouw heeft, kon de brand doorslaan naar het gebouw. Toen de brandweer arriveerde, had zij het vuur snel onder controle.

In totaal zijn zeventien lokalen bij de brand betrokken; twee klaslokalen liepen brandschade op, de overige lokalen kampen met rookschade. De brandweer sloopte onder andere het dak om te controleren of de brand helemaal uit was en niet in het plafond doorsmeulde.

De directie van de school kwam ook ter plaatse en besloot om de school de komende twee dagen te sluiten in verband met zware rookschade. Vervolgens heeft een team leerkrachten de ouders van de leerlingen telefonisch op de hoogte gebracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.