Bijgewerkt: 18 mei 2024

Brand in stoffeerderij, annex ateliers aan de Amsterdamseweg

Nieuws -> Brandweer

Bron: Amstelveenweb / www.ijsbrandterpstra.nl
05-06-2012

Op dinsdag 5 juni 2012 om 12 uur 30 ontstond er een brand in een stoffeerderij annex ateliers aan de Amsterdamseweg 24 in Amstelveen. Bij aankomst van de brandweer kwam er wat rook uit het pand, maar de brand werd al snel geblust met twee stralen hoge druk. Volgens een aanwezige gemeenteambtenaar is de brand ontstaan in de keuken van het pand.

stoffeerderij Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De stoffeerderij annex ateliergebouw aan de Amsterdamseweg 24


De twee in hun atelier aanwezige kunstenaars, Pascale Lefebvre en Sharon van den Berg waren enorm geschrokken van het incident, dat voor de dames gelukkig heel goed is afgelopen.

stoffeerderij Amstelveen
(Foto ijsbrandterpstra.nl - 2012)

Een brandweerman met zuurstofmasker verlaat na het blussen het gebouw


Sharon vertelde, dat ze kabaal van de straat hoorde, maar omdat haar radio aanstond, begreep ze eerst niet, wat de mensen schreeuwden. Gelukkig hoorde ze toen, dat de mensen hen probeerden te waarschuwen, dat ze het gebouw snel moesten verlaten. Pascale hoorde ook een grote klap en dat kan veroorzaakt zijn door kortsluiting in de keuken. Weliswaar zijn er in het gebouw 9 elektriciteitsgroepen aangelegd, maar op de foto is duidelijk zichtbaar, dat er vreselijk verouderde meters waren geïnstalleerd met ouderwetse zekeringen van de 20ste eeuw en er was ook waarschijnlijk geen aardlekschakelaar aanwezig.

stoffeerderij Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De gang in het gebouw heeft rook- en waterschade opgelopen door de bluswerkzaamheden


Via de gang bereikte de zware rook ook de ateliers, maar toen waren de kunstenaars al buiten. In de ateliers is geen schade waargenomen, maar de stank is loodzwaar en daardoor vergeten de kunstenaars voorlopig niet, dat hier brand was.

stoffeerderij Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De keuken, waar de brand ontstond. Het is vreselijk rommelig, zeg maar een puinbak in de keuken en dat is niet door het restmateriaal, dat door de brand er nog op viel. Een levensgevaarlijke situatie!


Tijdens het blussen was het niet duidelijk, of er asbest was vrijgekomen, waarop de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer gewaarschuwd werd. Volgens een aanwezige gemeenteambtenaar werden tijdens de metingen geen asbestdeeltjes in de lucht waargenomen, maar voorzichtigheid is toch geboden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.