Bijgewerkt: 24 februari 2024

Brandpreventie in Amstelveen begint op de school

Nieuws -> Brandweer

Bron: Gemeente Amstelveen
25-10-2011

Burgemeester Jan van Zanen bracht dinsdag 25 oktober 2011 een bezoek aan groep 7 van basisschool Het Palet Zuid. Hij deed dit in het kader van de landelijke brandpreventieweken die in de maand oktober plaatsvinden. Samen met de inspecteur brandveiligheid van de Brandweer Amsterdam-Amstelland, Jaap Osterop en kazernemanager Sargon Gewargis sprak de burgemeester met de kinderen over het voorkomen van brand in en om het huis.

brandweek Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Kinderen van groep 7 van basisschool Het Palet Zuid krijgen brandpreventie demonstratie


Ook in 2011 is het thema 'Wat doe jij bij brand?'. Na afloop kregen de kinderen ‘ huiswerk’ mee. De brandweer vroeg de kinderen de controlelijst Brandveiligheid met hun ouders door te nemen. Driekwart van de Nederlanders onderschat de kans op brand…! De jaarlijkse brandpreventieweken moeten daar verandering in brengen. Elk jaar worden in de maand oktober de brandpreventieweken georganiseerd. In Amstelveen werkt de gemeente samen met de brandweer bij het invullen van deze periode.

Deze week start ook de campagne Wat doe je? In Nederland hebben we het allemaal goed voor elkaar. Toch kan er van alles gebeuren. Ook in Amstelveen. Wat doe je helpt daarbij. In een paar stappen lees je op www.watdoeje.nl  per noodsituatie – ook in geval van een brand - wat je kunt doen. Inclusief handige tips en praktische cursussen. Alles met één doel: mocht er iets gebeuren in Amstelveen, dan kan je jezelf of anderen helpen. Omdat je weet wat je moet doen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.