Bijgewerkt: 23 april 2024

Brandweer Amsterdam-Amstelland schaft geen ladders af

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
07-08-2011

Afgelopen woensdag 3 augustus 2011 is een bericht op AT5 verschenen over het afschaffen van de autoladders. Helaas bevat dit bericht gedeeltelijk onjuiste informatie. Brandweercommandant Caroline van de Wiel hecht er veel waarde aan dat juiste informatie wordt verspreid.

Brandweer Amsterdam-Amstelland schaft geen ladders af. Zoals ook al eerder vermeld in het advies van de hoofdofficieren dat op 16 maart 2011 op intranet is geplaatst en het persbericht van 1 april, is de mogelijkheid om autoladders af te schaffen in Amsterdam wel onderzocht, maar gebleken is dat het afschaffen van die laddervoertuigen in dit stadium niet wenselijk.

brandweerladder Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

De brandweer Amsterdam-Amstelland schaft geen ladders af


Tegelijkertijd is voorgesteld om twee autoladders en twee containervoertuigen door dezelfde mensen (twee personen) te bemannen. Dit heet een zogenaamde springbezetting. Een gevolg daarvan is dat als één voertuig is uitgerukt, de ander niet beschikbaar is. Dit komt jaarlijks weinig voor.

Het betreft twee autoladders in Amsterdam. Over de concrete uitwerking van dit scenario, dat zoals gezegd sinds maart bekend is, wordt nu gesproken door de korpsleiding en de ondernemingsraad en eind augustus 2011 met de burgemeester van Amsterdam. Er is nog geen definitief besluit genomen over deze detailuitwerking. Dat zal pas gebeuren in het gesprek met de burgemeester.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.