Bijgewerkt: 7 december 2023

Brief van burgemeester Tjapko Poppens aan alle inwoners van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2021

'Beste Amstelveners,

Als we beginnen met vaccineren, dan krijgen we het coronavirus snel onder controle. Dat dachten we, dat hoopten we. Helaas is dat nog niet het geval. We zijn voorlopig nog niet van het virus af en ook niet van de beperkende maatregelen. We doen al het mogelijke om te voorkomen dat nieuwe, nog besmettelijkere varianten van het virus zich snel verspreiden en nog meer mensen ziek maken. Daarom hebben we sinds een week zelfs een avondklok: een ingrijpende maatregel die niemand leuk vindt.

Het overgrote deel van de Amstelveners houdt zich goed aan de avondklok, maar in andere plaatsen in ons land braken afgelopen week onlusten uit. We zagen de beelden allemaal op televisie. Dinsdag ging in Amstelveen het gerucht rond over mogelijke onlusten in het Stadshart. Die bleven gelukkig uit. Mijn complimenten voor het adequate optreden van politie en BOA’s, en de grote betrokkenheid en oplettendheid van inwoners en ondernemers die veel signalen met gemeente en politie deelden. Dat ‘samen voor onze stad’ was mooi om te zien.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen


Ik besef dat het voor veel Amstelveners een moeilijke tijd is, dat mensen er soms boos, somber of verdrietig van worden. Het duurt ook al zo lang. Dat vind ik ook. Deze tijd vraagt veel van ons, maar weet dat u er niet alleen voor staat. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en er zijn altijd mensen die kunnen helpen. Als het geen familie, vriend, buurvrouw of – man is, dan zijn er altijd de vrijwilligers van organisaties, zoals Amstelveenvoorelkaar, Participe en het Rode Kruis. Om u te helpen met praktische zaken zoals boodschappen, maar ook voor een praatje.

Als u het ’s avonds of ’s nachts zwaar heeft, kunt u met de Luisterlijn bellen via 0900 0767. U krijgt direct iemand aan de telefoon, 24 uur per dag. En als het thuis onveilig is, kunt u dag en nacht bellen met de mensen van Veilig Thuis. Zij zijn bereikbaar op 0800 2000.

In deze lastige en soms ook saaie tijd proberen veel Amstelveners zichzelf bezig te houden met eindelijk de zolder eens opruimen, lekker koken, spelletjes, series kijken, wandelen, thuis fitnessen en elkaar vaker bellen. Als u van lezen houdt, kunt u online een boek bestellen bij de boekhandel in uw buurt. En afhalen bij de bibliotheek is ook nog steeds mogelijk. Bij veel restaurants in Amstelveen kunt u heerlijke maaltijden afhalen of thuis laten bezorgen. Zo gaan de lange winteravonden sneller voorbij.

Ook al lijkt het soms niet zo, het einde van deze uitzonderlijke tijd is in zicht. We komen hier uit. Laten we voor nu steun zoeken bij elkaar, bezig blijven, gezond blijven en elkaar er doorheen helpen. En als het lukt, ons al een beetje te verheugen op alle dingen die we straks weer kunnen doen. Als voldoende mensen zijn gevaccineerd, komen er weer meer vrijheden. Daar kijk ik, net als u, enorm naar uit!

Tjapko Poppens, burgemeester'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.