Bijgewerkt: 19 april 2024

Brief van het college B en W over de rondweg om Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-11-2010


Brief die het college van B en W van Amstelveen afgelopen vrijdag 29 oktober 2010 naar de leden van de gemeenteraad heeft gestuurd over de Bovenkerkerpolder.

Geachte leden van de gemeenteraad,

In het kader van de ‘Vervolgstudie N 201’ is door de provincie onderzocht op welke wijze de verkeersstromen aan de zuidzijde van de gemeente het beste zouden kunnen worden afgewikkeld. De provincie heeft op basis van dit onderzoek geconcludeerd, dat een rondweg om Amstelveen, welke de N201 en A9 met elkaar verbindt, de voorkeur verdient.

Verdubbeling van de N201 ten oosten van de Zijdelweg (2x2 tot de A2) zou volgens het zelfde onderzoek niet nodig zijn. In een bestuurlijk overleg, waarin de resultaten van deze studie werden gepresenteerd (13 september 2010), zocht gedeputeerde Post bij Amstelveen bestuurlijke steun voor en een eventuele bijdrage aan een dergelijke ‘regionale verbinding’. Een verbinding langs de Zijdelweg, parallel aan de Nesserlaan en over het voormalige A3-tracé.


Grotere kaart weergeven De Bovenkerkerpolder in Amstelveen

Wethouder Levie heeft zijn zorgen hierover aan de gedeputeerde overgebracht. Hij heeft haar gewezen op het feit, dat er in Amstelveen in het verleden geen maatschappelijk en politiek draagvlak bestond voor een rondweg om Amstelveen en dat hij niet verwacht, dat dit nu anders ligt.

In de politieke agenda 2010-2014 is uitgesproken dat de Bovenkerkerpolder tot 2030 onbebouwd moet blijven. Verder heeft de wethouder gewezen op het gegeven, dat er in de Bovenkerkerpolder, naast een mogelijke provinciale verbinding N201 - A9, diverse andere dossiers met een provinciaal belang spelen.

Het gaat om zaken als de ontwikkelstrategie Amstelscheg, de uitvoering van Amstelgroen (Recreatie om de Stad), de planvorming Groene As (Provinciale Ecologische Hoofdstructuur) en de realisatie van het golfcentrum Amsteldijk, welke deels complementair, deels strijdig met elkaar zijn. Dat vraagt om een goede afstemming. Mochten zich verdere ontwikkelingen voordoen, dan zal het college u op de hoogte stellen.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

de secretaris,   mr. R.J.T. Schurink

de burgemeester,        mr. J.H.C. van Zanen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.