Bijgewerkt: 8 september 2024

Brillenrovers in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
18-06-2024

Vanochtend 18 juni 2024 kreeg Politie Basisteam Amstelveen een melding van een mogelijke overval in een winkel Destination Optiek aan de Dorpsstraat 55 in Amstelveen. Twee verdachten waren weggerend in onbekende richting.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

Destination Optiek aan de Dorpsstraat 55 in Amstelveen

Ter plaatse werd duidelijk dat de twee verdachten de winkel binnen waren gelopen en een grote hoeveelheid brillen hadden gestolen. De verdachten hebben geen geweld of wapen hierbij gebruikt.

De twee verdachten worden als volgt omschreven door getuigen:

- twee licht getinte jongens;

- donkere regenkleding;

- zwarte mondkapjes;

- hadden twee grote tassen bij zich van de Jumbo, waar zij de buit in hebben gedaan.

Op dit moment wordt de aangifte opgenomen en wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd. Wij zijn nog op zoek naar de twee verdachten. Ben jij getuige, beschik jij over camerabeelden of heb jij meer informatie? Neem dan contact met ons op en vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2024142316.


Update 18 juni 2024 19 uur:

Door goed recherchewerk en onderzoek in de systemen konden we een instap doen in een woning in Buitenveldert naar aanleiding van de melding overval van vanochtend in Amstelveen.

Met een machtiging tot binnentreden zijn wij de woning ingestapt. In de woning troffen wij twee personen aan die voldeden aan het signalement. Wij hebben deze twee personen aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

In de woning troffen wij een Jumbotas aan vol met (zonne)brillen. Deze tas, inclusief de brillen, zijn door ons inbeslaggenomen. De verdachten zullen later vandaag verhoord worden door de recherche.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.