Bijgewerkt: 26 juni 2022

Broersepark familiefestival 2012

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
13-08-2012

Amstelveen Swingt

Kom swingen en/of  luisteren naar mooie muziek op een dit jaar zeer muzikaal Broersepark familiefestival!  Het Amstelveens Poppentheater organiseert dit festival in samenwerking met de gemeente Amstelveen. Drie dagen GRATIS - openluchtvoorstellingen op de zondagen 19 en 26 augustus en 2 september 2012, aanvang 15.00 uur.

Op zondag 19 augustus 2012 speelt 'Samba Salad' met de Playground band het pretconcert 'Zingen op de achterbank'. Zij spelen een kleurrijke salade aan wereldmuziekliedjes voor alle leeftijden!  Gitaren, bas, drums, knetterende flamencohakken en veel percussie, in een energieke mix van samba, flamenco, pop, reggae en salsa.

achterbank Amstelveen
(Bron Salsa Salade - 2012)

De flyer van de voorstelling 'Zingen op de achterbank'


Zondag 26 augustus 2012 kan iedereen mee op ontdekkingsreis met Jazz4kids! En we sluiten het festival zondag 2 september af, met een spetterend concert van 'Kit4kids' compleet met boomwhackers, trommels en zang!

Jazz 4kids concert

De locatie is op het terrein van Jeu de Boulevereniging Bulderbaan (achter het Indië monument) in het Broersepark. Het terrein zal zoals andere jaren te herkennen zijn door de feestelijke aankleding in festivalsfeer! www.amstelveenspoppentheater.nl Meer informatie op www.broersepark.nl

Zondag 26 augustus 2012 Jazz v4kids op reis

Op reis, op reis

Gaan we vliegen, hoog in de lucht?

Of pakken we de bus, de auto of de trein, de fiets?

Of gaan we eens op reis met gewoon helemaal niets?

Pak je koffers en ga mee op reis met Jazz4kids! In Jazz4kids op reis  gaan we in volle vaart vooruit. We maken een ontdekkingsreis doorjazzmuziek en maken zo kennis met heel veel soorten jazz! We ontdekken wat improviseren is,hoe zenuwachtige jazz klinkt, hoe je kunt swingen en nog veel meer..

Jazz4kids op reis is een vrolijk en educatief concert vol improvisatie, interactie en leuke jazzliedjes! Na het succesvolle Jazz4kids in concert is dit het tweede programma van Jazz4kids. Een nieuw concert vol toegankelijke jazzliedjes maar in een vertrouwde vorm, want iedereen kan meedoen! Er mogen ook kinderen improviseren op het podium….Zin in deze reis? Wij wel! Jazz4kids OP REIS speelt in theaters, op jazzfestivals en scholen en is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar.

drum Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2012)

De flyer van (drum)Kit4kids, Kuenta i Tambú (Verhaal en ritme)


Jazz4kids: Suzan Overmeer (zang), Søren Ballegaard (sax), Jens Larsen (gitaar),

Olaf Meijer (contrabas) en Thorsten Grau (drums).

Zondag 2 september 2012: Kit4kids met Boomwhackconcert

KIT4KIDS is een knetterend meedoe-concert voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar. Het is een spannende mix van prachtige Caribische en Zuid-Amerikaanse liedjes én grappige, interessante verhalen over de muziek en de oorsprong van de vreemde traditionele percussie-instrumenten.

Wie weet wat een cajon is? En wist je, dat je met een koektrommel ook mooie muziek kunt maken? Tambú is de traditionele en de meest ritmische muziekstijl van Curaçao, waarbij zang en percussie centraal staan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.