Bijgewerkt: 20 mei 2024

Bromfietsrijder aangehouden in Westwijk

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
21-08-2020

Dinsdagavond 18 augustus 2020 rond 20.30 uur surveilleerden twee collega's door Westwijk, Amstelveen. Ze zagen op Gaasterland een bromfietsrijder die een overtreding pleegde. Ze wilden de bromfiets controleren en gingen achter hem aan rijden. Nog voordat zij een stopteken konden geven ging de bromfietsbestuurder er vandoor. Op hoge snelheid werd door de woonwijk gereden en werden er meerdere overtredingen gepleegd. – meldt de Politie Amstelveen op Facebook.Tijdens de achtervolging gooide de bestuurder zijn helm in de richting van het politievoertuig. Uiteindelijk kwam de bromfietser ten val op Westduinen en ging er te voet van door.

Op Eyckenstein werd de verdachte achterhaald door collega's te voet en met voertuigen en werd hij aangehouden. Tijdens de achtervolging te voet gooide de verdachte een zwart voorwerp in de bosjes en raapte deze daarna weer op. Omdat de collega's de inschatting maakten dat dit een vuurwapen kon zijn hadden zij hun vuurwapen op de verdachte gericht. Uiteindelijk was er geen vuurwapen aangetroffen. Een politiehond heeft naar een vuurwapen en mogelijk drugs gezocht maar dit werd niet gevonden.

De verdachte is overgebracht naar ons bureau ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie. Hij wordt verdacht van overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag), het rijden onder invloed en het vervoer van inbrekerswerktuigen. Tijdens en na afloop van de achtervolging werden de collega's heel erg geholpen door vele inwoners van Westwijk. Hartelijk bedankt daarvoor!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.