Bijgewerkt: 26 mei 2024

Bronzen beeld De Turftrapster is omvergereden

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
26-09-2018

De Turftrapster, het symbool van Amstelveen een bronzen sculptuur van Pieter de Monchy uit 1979 is op 26 september 2018 omvergereden. Een attente bewoonster aan de overkant van het plein, meldde de redactie van Amstelveenweb.com onmiddellijk na haar ontdekking dit treurige nieuws.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het omgevallen bronzen beeld De Turftrapster op het Dorpsplein - 26 september 2018


Tot eind 2003 stond het beeld vlakbij het viaduct over de A-9 aan de Amsterdamseweg, voor het toenmalige gebouw van de Rabobank. Daarna verhuisde de Turftrapster naar het plein voor de Dorpskerk, in het hart van het Oude Dorp. Op dit Dorpsplein is het eigenlijk verboden te parkeren voor auto’s, maar desondanks wordt deze regel regelmatig overtreden, met name door leveranciers die iets voor de bewoners of het Museum rond het Dorpsplein komen afleveren. Wie de boosdoener is van de omvergereden Turftrapster is onbekend en een briefje ligt er ook niet bij! Het bronzen beeld heeft de aanval van het gemotoriseerde verkeer zonder zichtbare schade overleefd. Hopelijk zorgt de gemeente Amstelveen spoedig voor de herstelwerkzaamheden.


Update: Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur: 'Na een eerste inspectie lijkt het beeld zelf ongeschonden. Het is de sokkel die flink beschadigd is. We zorgen zo snel mogelijk dat de Turftrapster weer op een nieuwe sokkel hier in het Oude Dorp staat!'
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.