Bijgewerkt: 15 juni 2024

'Brug B' is de winnaar als favoriete fietsbrugontwerp in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-11-2017

De brug met bomen, in de stemronde aangeduid als 'Brug B' is als absolute winnaar uit de bus gekomen. Dit ontwerp ontving maar liefst 77% van de stemmen. De overige ontwerpen kregen ieder zo’n 7% van de stemmen. In totaal zijn bijna 12.000 stemmen uitgebracht op de vier ontwerpen. De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter Architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat (VVD) wethouder A9 en stadsdichter Matthijs den Hollander maken de uitslag van de fietsbrug-verkiezing bekend tijdens de talkshow BV Amstelveen op 27 november 2017 in het Café P60


Herbert Raat (VVD) wethouder A9: 'Amstelveen heeft overduidelijk gekozen. We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien, dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad. Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.'

Stemronde fietsbrug A9. Inwoners van Amstelveen konden in de eerste helft van november 2017 kiezen uit vier schetsontwerpen voor de fietsbrug die over het verkeersplein ter hoogte van de Keizer Karelweg ter hoogte van de westelijke toe- en afrit A9 komt te liggen. Stemmen kon via www.fietsbrugamstelveen.nl, door de coupon uit het Amstelveens Nieuwsblad op te sturen, of door langs te komen bij Belevingscentrum Amstelveen InZicht. Een team van deskundigen beoordeelde voorafgaand aan de stemronde de ingediende ontwerpen. Zij keken naar criteria als veiligheid, techniek, kosten en functionaliteit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het winnende fietsbrug ontwerp van Paul de Ruiter Architects en CULD uit Amsterdam


Fietsbrug over de A9. Vanuit het zuiden gezien begint de (helling van de) brug bij de Ouderkerkerlaan en aan de noordzijde eindigt de (helling van de) brug bij het busstation. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. Hierdoor ontstaat een vlottere doorstroming op het kruispunt en wordt de oversteek veiliger voor fietsers, snorfietsers en voetgangers. De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026). Aanvullende beelden zijn vanaf woensdagmiddag 291 november 2017 te bekijken bij Amstelveen InZicht (Stadsplein 103).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.