Bijgewerkt: 5 december 2022

'Buitenplaats en Buitenleven door de eeuwen heen'

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
09-06-2009

Op 28 juni 2009 viert de Stichting Vrienden van Wester-Amstel haar 15-jarig jubileum onder de titel 'Buitenplaats en Buitenleven door de eeuwen heen'. Het programma voor het jubileumfeest omvat een keur aan optredens, rondleidingen en activiteiten die in het teken staan van de het buitenleven op de buitenplaats door de eeuwen heen. Om 12.00 wordt de jubileumdag feestelijke geopend door Wethouder Hellendall van cultuur uit Amstelveen en iedereen is van harte uitgenodigd, de toegang is gratis.

Optredens

Juten Amstelveen
(E. Juten - 2009)

Eveline Juten


Eveline Juten opent de dag met haar optreden ‘Boeren, Burgers, Buitenlui’. In deze luchtige voorstelling met lichte muziek uit de zeventiende eeuw zingt Eveline Juten liederen over boeren en volkse types uit het ‘Boertig Liedt-Boeck’ van Bredero. Eveline Juten begeleidt zichzelf in dit programma op de cister, één van de populaire snaarinstrumenten uit de 17de eeuw.

Gerretsen Amstelveen
(H. Gerretsen - 2009)

Helen Gerretsen


In het Theater Lena speelt Helen Gerretsen de voorstelling ‘Michiel de Ruyter’, een monoloog waarin Dora, die van avontuur houdt, gaat varen als matroos om te reizen, te leren en te vechten. De voorstelling laat een mooie combinatie van diepgang en humor zien.

Het Blazerstrio Bermuda Riettrio sluit het jubileumfeest in stijl af. Paloma de Beer, Renée Knigge en Bart de Kater vormen sinds april 2007 het Bermuda Riettrio. De drie jonge musici leerden elkaar kennen op het conservatorium en in verschillende studentenorkesten. Met dit optreden brengt het Bermuda Riettrio een bijzonder programma, met ondermeer werken van Rossini, Mozart, Jan Koetsier en Heitor Villa-Lobos.

Rondleidingen en gedichtenvoordracht

Tijdens de pauzes worden verschillende rondleidingen verzorgd. Door het gebouw van Wester-Amstel zal Dhr. Søren Movig, de rentmeester en nazaat van de laatste bewoners van de Buitenplaats Wester-Amstel en voorzitter van de stichting Lissone , rondleidingen geven.

De rondleidingen door de tuinen worden verzorgd door Paul Tensen hij laat de siertuin met exclusieve vaste planten en struiken, de twee Lindenlaantjes, de boomgaard en de twee verjaardagslaantjes zien. Er zijn stekjes en plantjes zoals Daslook, de Kleine Maagdenpalm, de Voorjaarszonnebloem en verschillende keukenkruiden te koop.

Een gedichtenvoordracht welke gedichten beslaat uit de vijf eeuwen dat de Buitenplaats Wester-Amstel bestaat. Werken van Joost van den Vondel, Willem Bilderdijk, Nicolaas Beets, Ida Gerhardt en Roel Brouwer zijn speciaal voor het jubileum geselecteerd, alle gedichten dragen het thema buitenleven in zich.

Activiteiten voor de jeugd

In de mooie tuin van de buitenplaats is er gelegenheid voor de kinderen, van 6 tot 12 jaar, om onder vakkundige begeleiding te schilderen. Tijdens de dag zal in het prieel de goochelaar Louis Vlasman een aantal keer optreden voor de kinderen.

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.