Bijgewerkt: 25 juli 2024

Buitenverlichting nieuwe toneeltoren Schouwburg Amstelveen onthuld

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
02-12-2013

Zaterdag 23 november 2013 heeft wethouder John Levie de buitenverlichting van de toneeltoren van de schouwburg onthuld. Bezoekers werden getrakteerd op een filmpje van de verbouwing en konden vervolgens als eerste de nieuwe verlichting aanschouwen.

Het Nederlands Dans Theater 2 stond die avond op de planken en danste voor een ademloos publiek de sterren van de hemel. Het was duidelijk zichtbaar, dat met het verdiepte podium de dansvoorstelling veel beter tot zijn recht kwam dan voor de verbouwing.

koepel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De gouden koepel van Schouwburg Amstelveen straalt in de volle zon, dit is het nieuwe baken van Amstelveen geworden


Met de verbouwing is de toneeltoren verhoogd van 14 naar 20 meter en is de toneeldiepte vergroot van 9 naar 12 meter. De schouwburg kan daarmee weer alle grotere producties ontvangen en is zelfs kerntheater van Het Nationale Toneel geworden.Ook het Nederlands Dans Theater 1 heeft zaterdag aangegeven nu naar de schouwburg te kunnen komen. Het Nederlands Dans Theater 1 zijn de dansers die aan de top van hun carrière staan terwijl het Nederlands Dans Theater 2 uit de jonge dansers van het gezelschap bestaat.

Het ontwerp van de nieuwe toren is van Benthem Crouwel Architecten. Zij tekenden in 2000 ook voor de bouw van de Kleine Zaal en de vergroting van de foyers van de schouwburg. Om duidelijk te maken voor het publiek wat er al die maanden achter de schermen is gebeurd, heeft de schouwburg een filmpje van de verbouwing gemaakt en een expositie ingericht met foto’s van de verbouwing. De foto’s en het filmpje zijn tijdens de openingstijden van de schouwburg te bekijken in de foyers van de schouwburg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.