Bijgewerkt: 15 juni 2024

Burgemeester Bas Eenhoorn bezocht 107 jarige bewoonster van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2017

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen bracht maandag 20 november 2017 een bezoek aan de oudste inwoner van de stad, mevrouw Van Houten. Zij werd die dag 107 jaar oud!

Mevrouw Van Houten woont nog steeds zelfstandig, maar heeft wel veel hulp. Zij is heel blij, dat ze in Amstelveen woont. Mede dankzij de goede voorzieningen kan zij nog zelfstandig wonen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen feliciteert mevrouw Van Houten, geboren op 20 november 1910 met haar verjaardag. Volgens de gegevens van het KNMI was de temperatuur op zondag 20 november 1910 tussen -0.6° C en 2,8° C en was gemiddeld 1,0° C. Er was 7,4 mm neerslag. Er was 0,3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het West-zuid-westen


Volgens mevrouw Van Houten is het geheim van haar hoge leeftijd, dat zij altijd drie maal per dag eet. Ook leest zij nog veel, wel met een loep. De burgemeester sprak met mevrouw Van Houten onder meer over haar verleden. Zij verbleef onder andere in een Jappenkamp in Indonesië tijdens de Tweede Wereldoorlog.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.