Bijgewerkt: 7 december 2023

Burgemeester Mirjam van 't Veld luidt de klokken van de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
08-01-2016

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen luidt op zaterdag 16 januari 2016 om 12.00 uur de klokken van de Kruiskerk in het centrum van Amstelveen. Zo luidt zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari wordt in 13 steden om 12.00 uur in alle provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk, dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


Ook burgemeester Van ‘t Veld vraagt aandacht voor het belang van de kerk: “Ik luid de klok voor Kerkbalans, omdat de Protestantse Kerk Amstelveen zich met vele vrijwilligers voor het wel en wee van de buurt inzet. Zo wordt er bijvoorbeeld bijna wekelijks een maaltijd georganiseerd, wordt er mantelzorg verleend en omgezien naar mensen in nood. ”

Waarom Kerkbalans?

Met infographics van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk, wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek, waar mensen zorgen voor een ander. Door bijvoorbeeld initiatieven voor ouderen en jongeren zijn kerken van onschatbare waarde. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.