Bijgewerkt: 26 februari 2024

Burgemeester Poppens bezocht de Indiase organisatie Maharashtra Mandal

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-08-2021

Op zondag 22 augustus 2021 maakte burgemeester Tjapko Poppens kennis met de Indiase organisatie Maharashtra Mandal Netherlands (MMNL). Amstelveen is een internationale stad, waar 139 verschillende nationaliteiten samenwonen. De burgemeester wil kennis maken met de verschillende culturen en bezoekt organisaties die hem Amstelveen vanuit hun perspectief laten zien.

Na een muzikaal ontvangst door een traditionele drumband kreeg burgemeester Poppens uitleg over de activiteiten van MMNL in ontmoetingscentrum De Meent. Zo kunnen kinderen Marathi (hun moedertaal) taalles volgen en worden er parallel Nederlandse lessen georganiseerd voor de ouders. Ook organiseert de vereniging bijeenkomsten rondom traditionele feestdagen zoals Ganesh Utsav en Diwali. De ontmoeting werd afgesloten met een informeel samenzijn, waarbij de burgemeester met diverse Mahastelveners (Amstelveners van Maharastrische afkomst) sprak.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen met de leden van de drumband van de Indiase organisatie Maharashtra Mandal Netherlands voor ontmoetingscentrum De Meent op 22 augustus 2021


Burgemeester Poppens: 'Het was een warme ontvangst. Ik ben onder de indruk van wat Maharastra Mandal allemaal organiseert. Door deze activiteiten houden Amstelveners uit Maharashtra voeling houden met hun wortels, maar komen zij ook in aanraking met de Nederlandse cultuur. Taal is hierbij een belangrijk aspect.'

MMNL is een van de vele Indiase organisaties in Amstelveen. Het is een vereniging met meer dan 300 leden voor mensen uit de Indiase deelstaat Maharashtra (met de hoofdstad Mumbai en 112 miljoen inwoners). De leden helpen elkaar om hun weg te vinden in Amstelveen en organiseren allerlei activiteiten. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.