Bijgewerkt: 8 mei 2024

Burgemeester Poppens bezocht de studenteninschrijving op Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-08-2023

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen was op bezoek bij de 'wasstraat' van Studentencampus Uilenstede op vrijdag 25 augustus 2023. Hier kunnen studenten terecht om allerlei praktische zaken te regelen, zoals inschrijven bij de gemeente, informatie krijgen over het openen van een bankrekening, verblijfsvergunning en zorgverzekering.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen in gesprek met een van de organisatoren van de bijeenkomst voor nieuwe studenten van de Studentencampus Uilenstede op vrijdag 25 augustus 2023

Deze ‘wasstraat’ is een samenwerking tussen de gemeente en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en bedoeld om studenten een makkelijke en snelle start te bieden in Amstelveen. Uilenstede is één van de grootste campussen van Europa, waar dit jaar ongeveer 630 nieuwe studenten komen wonen.

Er wonen ruim 3.400 studenten in enkele torenflats, hoogbouw en laagbouw. Studenten die (gaan) studeren in de regio Amsterdam kunnen via Studentenwoningweb in aanmerking komen voor een kamer op Uilenstede.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.