Bijgewerkt: 19 april 2024

Burgemeester Poppens bezocht oefenavond van de vrijwillige brandweer Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2021

Maandagavond is de vaste oefenavond van de vrijwillige brandweer op kazerne Amstelveen. Na de coronapandemie wordt er weer volop fysiek geoefend. Burgemeester Tjapko Poppens kreeg uitleg op 11 oktober 2021 bij verschillende onderdelen van de oefeningen, onder meer bij het bevrijden van een persoon uit een auto, het blussen van een schoorsteenbrand en het openen van ramen en deuren, zonder ze te slopen, om een pand te kunnen betreden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Burgemeester Tjapko Poppens kreeg uitleg op 11 oktober 2021 bij verschillende onderdelen van de oefeningen van de vrijwillige brandweer Amstelveen


Burgemeester Poppens zegt trots te zijn op de Amstelveense brandweer. 'Brandweerwerk vereist altijd paraat staan en 100% inzet. Zodra het alarm afgaat, moeten onze brandweermannen en –vrouwen precies weten wat ze moeten doen en blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Het is zwaar werk. Gelukkig hebben we in Amstelveen voldoende vrijwilligers bij de brandweer, maar versterking is altijd welkom.'

Brandweer Amsterdam-Amstelland is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als brandweerman of -vrouw bestrijd je brand, red je levens en verleen je hulp bij ongevallen. Maar je zet je ook in voor preventie door het geven van voorlichting en advies. Het brandweerwerk is dynamisch, veeleisend en divers. Soms hartverwarmend, soms hartverscheurend. Geen dag is hetzelfde. Samen met collega’s sta je klaar om anderen te helpen.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligers. In het kader van de Week van de Veiligheid staat op vrijdag 15 oktober 2021 een veiligheidskraam met medewerkers van brandweer, politie en gemeente op de vrijdagmarkt op het Stadsplein. Zij geven advies en tips over zaken, zoals brandveiligheid, inbraakpreventie en babbeltrucs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.