Bijgewerkt: 21 september 2021

Burgemeester Poppens en wethouder Berkhout bezochten de internationale scholen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-05-2021

Deze week (20-2021) bezochten burgemeester Tjapko Poppens en Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs twee internationale scholen in Amstelveen: de International School of Amsterdam (ISA) en Amity International School . Ook voor de internationale scholen zijn de gevolgen van de coronapandemie groot.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Mrs Sarah Wade de schooldirecteur van Amity International School met burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Frank Berkhout en een aantal leerlingen


Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Dr. Bernadette Carmody directeur van de International School of Amsterdam met burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Frank Berkhout


De burgemeester en wethouder spraken met de schooldirecteuren over de impact van corona op de school en de leerlingenaantallen, het welzijn van de leerlingen en hun families in deze tijd, waarin velen niet naar huis kunnen. Ook zaken als samenwerking met instanties zoals de onderwijsinspectie en de kansen en verwachtingen ten aanzien van volgend schooljaar kwamen aan de orde.

Volgens de burgemeester en wethouder waren het constructieve en prettige gesprekken. Amstelveen is een favoriete locatie voor veel internationals die werkzaam zijn bij internationale bedrijven in de gemeente en elders in de regio. Daarom is internationaal onderwijs belangrijk voor onze stad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.