Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Burgemeester Poppens ontbeet met leerlingen van De Westwijzer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2024

Op vrijdag 11 oktober 2024 vond het Burgemeestersontbijt plaats op het raadhuis van Amstelveen. Leerlingen van groep 7 van Openbare Basisschool De Westwijzer ontbeten samen met burgemeester Tjapko Poppens.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt en vindt plaats tijdens de Week van Ons Eten, waarin bewust genieten van goed en gezond eten centraal staat. Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door bakkerij Vooges.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Leerlingen van groep 7 van OBS De Westwijzer ontbijten samen met burgemeester Tjapko Poppens op het raadhuis van Amstelveen op vrijdag 11 oktober 2024

Volgens burgemeester Poppens is het belangrijk dat kinderen in Amstelveen gezond opgroeien. 'We willen dat kinderen jong goede gewoonten aanleren, zoals gezond ontbijten voor je naar school gaat. Ik ben veel te weten gekomen over de ontbijtgewoontes van deze klas. Gelukkig ontbijten ze allemaal en begrijpen ze ook waarom dat belangrijk is.' Daarnaast kwamen allerlei andere onderwerpen aan de orde zoals waarom het leuk is om burgemeester te zijn, wat de burgemeester zelf ontbijt en of hij thuis ook de ambtsketen draagt.

JOGG gemeente. Amstelveen is een JOGG gemeente. JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd zodat ze structureel gezonder opgroeien. JOGG Amstelveen richt zich op vier thema’s: water drinken, meer bewegen, gezond eten en een gezond gewicht. JOGG-regisseur Sven Kuit testte de kennis van de kinderen over gezondheid door middel van een quiz.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.