Bijgewerkt: 25 mei 2024

Burgemeester Van Zanen bezocht ijssalon 'Da Vinci'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb / Jan van Zanen
01-07-2011

Donderdagmiddag 30 juni 2011 was er een kleine mediastorm ontstaan op het pleintje voor de nieuwe ijssalon 'Da Vinci' aan de Lindenlaan 145 in Amstelveen. De heer Italo de Lorenzo en zijn echtgenote Mia, voormalige eigenaren van 'IJssalon Venezia' in Utrecht, bezochten met burgemeester Jan van Zanen de zaak.

Da Vinci Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vlnr.: Henk Godthelp, chef redacteur van het Amstelveens Nieuwsblad, kapper Jan Bartels en Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen voor ijssalon 'Da Vinci' wachten op de burgemeester


Kapper Jan Bartels, eigenaar van de zaak 'Jan Bartels Barbershop', die in het zelfde pand gevestigd is, was tijdens de officiële opening van de ijssalon ook aanwezig en vertelde met grote snelheid onder andere allerlei zaken, voor wat de geschiedenis van de zakelijke omgeving van de Lindenlaan betreft.

Enige tijd geleden zat de heer Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen bij de kapper Bartels. De nieuwe ijssalon 'Da Vinci' (vroeger 'Het IJs van Columbus') kwam ter sprake. Zou het niet leuk zijn, als de burgemeester er een keer een ijsje kwam eten. De heer Noomen deed de burgemeester vervolgens de suggestie dat te doen.


Hij wilde dat best doen en dat dan te combineren met een bezoek aan Amstelveen van de heer en mevrouw Italo (ondernemer èn bobsleekampioen) en zijn vrouw Mia de Lorenzo. Zij zijn een echte Italiaanse ijsondernemersfamilie (Venezia aan de Oudegracht), goede bekenden van de burgemeester uit Utrecht. Burgemeester Van Zanen was jarenlang wethouder financiën, economische zaken in de stad en bezocht vaak de ijssalon.

Zo konden ze de nieuwe ijssalon 'Da Vinci' als het ware echt 'keuren'. De De Lorenzo's zijn immers echte kenners. Zo gezegd, zo gedaan. Ze hebben een heerlijke ijsje gegeten daar. De ijssalon is 'goedgekeurd', omdat ze topproducten/ingrediënten gebruiken en ziet er bovendien keurig uit.

Da Vinci Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Raymond Blom, eigenaar van de ijssalon 'Da Vinci' praat even met zijn klanten


Da Vinci Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Kees Noomen praat met de journalisten voor de salon


De burgemeester en zijn gasten vonden het in ieder geval een leuk intermezzo. Zeker toen bleek, dat ook de familie Bianco van het Italiaanse restaurant (Veri Sapori) naast de ijssalon er waren. Misschien gaan de heer en mevrouw de Lorenzo (ook betrokken bij de Accademia Italiana della Cucina) er een keer eten. Naar Amstelveen komen ze zeker een keer terug, hoewel ze de Utrechtse binnenstad gewend zijn, vonden ze Amstelveen prachtig.

Da Vinci Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De heer en mevrouw De Lorenzo met burgemeester Jan van Zanen maken kennis met de nieuwe eigenaar van de ijssalon, Raymond Blom


De oorspronkelijke zaak die al 15 jaar hier stond, ijssalon 'Het IJs van Columbus', is begin 2011 naar Loosdrecht vertrokken, waardoor het pand vrij kwam. De nieuwe eigenaar, Raymond Blom heeft er een zeer mooie salon opgezet met volgens Italiaans recept gemaakt ijs. Het is er al sinds 28 maart 2011 en de herinneringen van de heer Noomen uit zijn kinderjaren, liepen een beetje door elkaar, maar dat was geen probleem, want de kwaliteit van de ijssalon is gelukkig goed gebleven.

Het was op het pleintje een echte 'Italian connection', want later bleek, dat Kees Noomen getrouwd is met een Italiaanse en nu hebben ze samen vier kinderen. Dat vond het echtpaar De Lorenzo prachtig, dus de middag kon niet meer stuk.

Da Vinci Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De bedenker van dit bezoek, Kees Noomen praat met de familie De LorenzoDa Vinci Amstelveen
(Foto Marie-Thérèse Claessen - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen haalt de bestelling op


Mia de Lorenzo kwam samen met haar echtgenoot naar Amstelveen en hebben hun ijssalon in Utrecht aan hun dochters overgedragen. Ze importeren tegenwoordig alleen Italiaanse wijnen.

De bij de ijssalon 'Da Vinci' aanwezige journalisten van het Amstelveens Nieuwsblad, Amstelveenblog, Amstelveenweb en van de gemeente Amstelveen, genoten van dit uitstapje, van de rust en het lekker smikkelen van het aangeboden ijs. Adres: IJssalon Da Vinci Lindenlaan 145 1185 LG Amstelveen Tel. 020-6400378 e-mail: info@ijssalondavinci.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.