Bijgewerkt: 24 februari 2024

Burgemeester Van Zanen over de Koninginnenacht en troonswisseling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2013

Aanvankelijk zou HM de Koningin en haar familie dit jaar op dinsdag 30 april 2013 een bezoek brengen aan Graft-de Rijp en Amstelveen. Dit bezoek kon helaas geen doorgang vinden, aangezien op 30 april de troonswisseling plaatsvindt in Amsterdam. Ondanks, dat dit in Amsterdam veel drukte zal opleveren, gaan in Amstelveen de vrolijke mix aan festiviteiten en vrijmarkten op dinsdag 30 april voor een groot deel gewoon door (en op maandagavond 29 april op het Stadsplein).

Op 30 april betreft het activiteiten die in een aantal  delen van Amstelveen plaatsvinden, in ieder geval  in het gebied rondom de Amsterdamseweg. Vanwege de toenemende drukte in dit gebied heb ik vorig jaar in overleg met de hulpdiensten besloten enkele aanvullende maatregelen te nemen. Deze maatregelen gelden dit jaar ook. Omwonenden zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen


Troonswisseling

Op dinsdag 30 april 2013 vindt in Amsterdam de troonswisseling plaats. De gemeente Amsterdam en de hulpdiensten zijn die dag op volle sterkte om deze historische gebeurtenis in goede banen te leiden. Om die reden is op deze dag sprake van een GRIP 4 situatie, daartoe is de gehele dag onder meer een bestuurlijk beleidsteam aanwezig in het Beleidscentrum in  het stadhuis in Amsterdam.

Burgemeester Van der Laan zal vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid op 30 april optreden als voorzitter van de veiligheidsregio. Vanwege grondwettelijke en ceremoniële verplichtingen kan hij op 30 april op delen van de dag niet zelf aanwezig zijn in het Beleidscentrum.

Als plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio, zal ik daarom op die dag voor een belangrijk deel in het Beleidscentrum in Amsterdam aanwezig moeten zijn. Voor 09.00 uur ’s ochtends en tussen 17.00 en 18.00 uur hoop ik een aantal activiteiten in het kader van de viering van de ‘laatste’ Koninginnedag op 30 april in Amstelveen te kunnen bezoeken.

Programma

Naast de vrijmarkten op 30 april vindt  – zoals gezegd - op maandagavond 29 april, Koninginnenacht plaats. Vanaf 17.30 uur organiseren het comité Amstelveen Oranje en de horeca aan het Stadsplein een gevarieerd programma voor jong en oud met om 22.00 uur het vuurwerk.

Meer informatie hierover is te vinden op www.amstelveenoranje.nl  en op de homepage van de gemeente Amstelveen. Hoogachtend, de burgemeester van de gemeente Amstelveen, mr. J.H.C. van ZanenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.