Bijgewerkt: 26 september 2021

Burgemeester Van Zanen voor campagne pinnen

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen / Week van de veiligheid
04-10-2013

Nederlandse burgemeesters op de bres voor veilig betaalverkeer bij ondernemers met pin

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, gaf op vrijdag 4 oktober 2013 zijn steun aan de landelijke campagne 'Pinnen, ja graag'. Gedurende een week, in het kader van de Week van de veiligheid gaat het contant geld van de burgemeester achter slot en grendel en gebruikt hij bij betalingen uitsluitend zijn pinpas.

pinnen-graag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Alle attributen liggen al op tafel, om met de actieweek 'Pinnen, ja graag' te beginnen


Hoewel de meeste Nederlanders denken, dat ze kleinere zaken, zoals snackbars, cafés en bakkers een plezier doen met cash is het tegendeel waar. Met de campagne wordt de sterke voorkeur van ondernemers en banken voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht.

pinnen-graag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen haalt alle geld uit zijn portemonnee en stopt alles in een afsluitbare kunststof kluis


Allereerst ter bevordering van de veiligheid, minder contant geld maakt winkeliers minder aantrekkelijk als doelwit voor overvallen. Maar ook vanwege de snelheid en het gemak van pintransacties. De nieuwe pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland,  de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties, Maestro en VPAY.

pinnen-graag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bas Evers, Kantoor Directeur bij de ABN AMRO Bank in Amstelveen en burgemeester Jan van Zanen met het actiebord: 'Pinnen, ja graag'


Meerdere burgemeesters in Nederland leveren na elkaar hun portemonnee in om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid contant geld in winkels. Van Zanen neemt het stokje over van Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort. Ook Annemarie Jorritsma van Almere, Onno Hoes van Maastricht, Peter den Oudsten van Enschede, Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Ferd Crone van Leeuwarden en Harald Bergmann van Middelburg hebben voor een week hun cash ingeleverd.

Met deze gezamenlijke inzet willen de burgemeesters laten zien dat ondernemers en banken juist blij zijn met pinbetalingen, bij grote én bij kleine bedragen. Naast de veiligheid, snelheid en gemak die een pinbetaling met zich meebrengt, is het voor winkeliers onder de streep goedkoper als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.