Bijgewerkt: 28 juni 2022

Burgemeester Van 't Veld bezocht de Vereniging Amsteloever

Nieuws -> Informatief

Bron: Wim Bredenoord
05-09-2016

Op woensdag 31 augustus 2016 ontving het bestuur van de Vereniging Amsteloever de burgemeester van Amstelveen op buitenplaats Wester-Amstel om haar op de hoogte te brengen van wat er in onze omgeving speelt. Esther Kruik, betrokken bij de komende dijkverbetering en Gerard Korrel, bestuurslid van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, leidden de discussie in over de voortgang van het project.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Op uitnodiging van de vereniging Amsteloever maakte burgemeester Mirjam van 't Veld woensdag 31 augustus 2016 een fietstocht met het bestuur van de vereniging. Tijdens deze tocht vroegen voorzitter Peter Hesp, penningmeester Wim Bredenoord en lid Nicole van Buuren de aandacht voor enkele knelpunten, zoals de veiligheid op de Amsteldijk Noord, de verhoging van de dijk, de bereikbaarheid van Ouderkerk aan de Amstel tijdens de vernieuwing van de brug in de provinciale weg en de dreigende 'verrommeling' in de Middelpolder. Op de foto is Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen tijdens de bijeenkomst op buitenplaats Wester-Amstel met de leden van de Vereniging Amsteloever


Finette van der Heide, beleidsmedewerker bij Recreatie Noord-Holland, hield een inleiding over het landschap in onze omgeving. Haar verhaal werd gevolgd door een gesprek over het belang van het open houden van het polderlandschap. Dit onderwerp speelt nu, omdat er landbouwgronden verkocht worden aan particulieren, die deze grond niet als landbouwgrond beheren, waardoor het open karakter van de polder wordt aangetast. Vervolgens werd gefietst om deze ontwikkeling te laten zien. Ook het toenemend aantal touringcars, dat tot veel hinder en onveiligheid leidt, werd onder de aandacht van de burgemeester gebracht. Het bezoek werd afgesloten bij de wijngaard De Amsteltuin, waar ook enkele leden waren aangeschoven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De leden van de Vereniging Amsteloever met burgemeester Van 't Veld burgemeester van Amstelveen tijdens de bijeenkomst voor buitenplaats Wester-Amstel


De doelstelling van de Vereniging Amsteloever heeft ten doel de gemeenschappelijke belangen, zoals leefbaarheid, veiligheid en behoud van het landschapsschoon te behartigen van de bewoners van de Amsteloevers en aangrenzende gebieden in het niet verstedelijkte deel van de Amstelveense Middelpolder. Lees ook hun laatste Oeverberichten hier (pdf 12 pagina’s).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.