Bijgewerkt: 21 juli 2024

Burgemeester Van 't Veld bezocht de wijk Bankras

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-01-2016

Dinsdag 19 januari 2016 bracht Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen een bezoek aan de wijk Bankras. Zij deed dit samen met de wijkagent Fred van der Werff. Vorig jaar bepaalden de wijkplatforms het programma, dit jaar de wijkagenten. Het is de bedoeling, dat de burgemeester aan alle wijken in 2016 een bezoek brengt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen tijdens haar bezoek aan de wijk Bankras werd begeleid door wijkagent Fred van der Werff van de politie


De wijkagent heeft verschillende dingen laten zien als het gaat om (verkeers)veiligheid, overlast en andere zaken die in het oog springen. Het belangrijkste aandachtspunt was de overlast van de zogeheten 'weesfietsen'. Fietsen die van niemand zijn en al lange tijd ergens geparkeerd staan. Dit was op diverse plekken in de wijk zichtbaar, zoals bij een aantal flatgebouwen en de tunnel onder de Beneluxbaan. Eveneens is gekeken naar een aantal verkeersituaties, die volgens de wijkagent verbeterd zouden kunnen worden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankras?

De wijk Bankras wordt aan de westzijde begrensd door de Beneluxbaan, aan de noordzijde door het Westelijk- en Oostelijk Halfrond en aan de oostzijde door de Amstel. Aan de zuidkant ligt de rijksweg A9.

Bankras/Kostverloren is in de jaren 1950-60 en vanuit één concept bedacht. Het is een typische wijk met vier verwante woonbuurten met vooral eengezinswoningen, omringd door hoge flats. Centraal door de wijk loopt een parkstrook gekoppeld aan water, met voetpaden en verbindingen naar de buurten. Bewoners van de nieuwe bebouwing aan de oostrand kijken op het open landschap van de Middelpolder.

Tussen de twee noordelijke woonbuurten ligt het winkelcentrum Kostverloren en tussen de twee zuidelijke woonbuurten ligt het winkelcentrum Bankrashof.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.