Bijgewerkt: 3 juli 2022

Burgemeester en wethouder van Amstelveen bezochten de COVID teststraat in RAI

Nieuws -> Gemeente

Bron: GGD Amsterdam/Gemeente Amstelveen
03-07-2020

Het kabinet heeft het testbeleid met betrekking tot het coronavirus aangepast. Iedereen met milde klachten kan getest worden. Dit betekent een forste toename in het aantal testen. Daarom is de GGD Amsterdam vanaf 2 juni 2020 in de RAI een corona-teststraat gestart. Mensen die via het landelijke coronanummer een afspraak hebben gemaakt, kunnen hier terecht voor een coronatest. De GGD volgt bij het testen de voorschriften van het RIVM. Mensen die getest worden, kunnen alleen op afspraak terecht bij de teststraat.

De verwachting is dat de meeste mensen met de auto en fiets naar de teststraat komen. Vanaf aankomst op het terrein van de RAI tot na de test, volgen zij de daarvoor de aangegeven wegen en toegangen. De testafnames vinden plaats in hal 12, dat is de hal die het dichtst bij de A10 ligt. Auto’s rijden aan via P5. Fietsers of voetgangers gaan naar ingang C, naast het hoofdgebouw. In eerste instantie worden ongeveer 750 bezoekers per dag verwacht. Dit aantal kan later meer of minder worden. De openingstijden zijn vooralsnog 7 dagen per week,  tussen 10 en 17 uur. Deze tijden kunnen later aangepast worden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen op 2 juli 2020 in de COVID-19 teststraat in de RAI


Op 2 juli 2020 brachten Tjapko Poppens burgemeester en Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg, een bezoek aan de COVID-19 teststraat in de Amsterdamse RAI. Zij werden rondgeleid door Matthijs Plemp van de GGD Amsterdam. In de RAI is een enorme ‘bike and drive through’ (fiets en doorrijden) teststraat ingericht. Dit is voor inwoners van Amstelveen de dichtstbijzijnde locatie.

De burgemeester en wethouder waren onder de indruk van de testhal. Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'De teststraat werkt als een goed geoliede machine. Mensen kunnen in de auto blijven zitten of met de fiets aan de hand door de teststraat heen, zodat zij geen contact met anderen hoeven te hebben. Het gaat snel, er is veel oog voor hygiëne, medewerkers zijn vriendelijk en de sfeer is prettig.' Het aantal mensen dat positief wordt getest is afgelopen weken gedaald.

Heeft u milde klachten? Laat u testen! Hierdoor weet u of u corona heeft of niet en voorkomt u dat u familie en vrienden besmet. Het testen is gratis. Hoe werkt het? Bel 0800-1202 voor een afspraak. Neem een identiteitsbewijs mee. Kom lopend, met de fiets, met de auto of taxi. Bent u niet in staat om naar de testlocatie te komen? Geef dit dan aan bij het maken van de afspraak via het landelijk telefoonnummer. De testuitslag is na 48 uur bekend. U wordt hierover gebeld.Blijf tot die tijd thuis. Ontvang geen bezoek, behalve van de huisarts, wanneer dit nodig is. Houd 1,5m afstand tot huisgenoten en gezinsleden. Was vaak uw handen en hoest of nies in de elleboog. Kijk voor meer informatie op: www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus Hebt u vragen over deze testlocatie? Neem dan contact op met de GGD Amsterdam via 020 555 5202. Wilt u meer weten over testen? Of wilt u een test aanvragen? Kijk dan op de website van Rijksoverheid of bel met het landelijke nummer 0800-1202. Adres: RAI Amsterdam Europaplein 24 1078 GZ AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.