Bijgewerkt: 30 juni 2022

Burgemeester opent het seizoen 2016 van Openluchttheater Elsrijk

Nieuws ->

Bron: Protestants Amstelveen
25-05-2016

Op zondag 5 juni 2015 start het tweede seizoen van het Openluchttheater Elsrijk. Om 15.00 uur luidt burgemeester Mirjam van 't Veld dit nieuwe theaterseizoen in, waarna de ‘vuilnismannen’ met veel getrommel op rommel verder gaan. Op prullenbakken, emmers en ander afval trommelen zij het publiek wakker met een spetterende voorstelling. Dit unieke spektakel in dit mooie theater moet u zeker komen zien! De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Toegang € 3,- per persoon. Het openluchttheater Elsrijk ligt in het park de Ruyschlaan in de Amstelveense wijk Elsrijk. Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en de toegangsprijs op www.openluchttheaterelsrijk.nl .

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De werknemers van Groenbeheer voeren hun eigen bezemshow op 10 juni 2015, toen wethouders Peter Bot (BBA) (Groenbeheer) en Jeroen Brandes (PvdA) (Welzijn) een bezoek brachten aan het theater


Het openluchttheater Elsrijk is vorig jaar heropend. Het eerste theater van Amstelveen was al jaren niet meer in gebruik. Dat vond het Stadsdorp Elsrijk zonde en heeft het initiatief genomen om samen met de gemeente en de buurt het theater in ere te herstellen. Dit jaar is er een vol programma met kindervoorstellingen, veel muziek en een filmavond. U bent van harte welkom!

Het programma in het openluchttheater maakt deel uit van het project Goede Buren in Elsrijk, een samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk, de Kruiskerk en verzorgingshuis Nieuw Vredeveld. Op verschillende locaties in Elsrijk zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Geschiedenis

In 1948 werd een openluchttheater ontworpen door tuinarchitect Chris P. Broerse (1902-1995). Dit theater heeft gefloreerd tot in de jaren 1970, toen er een cultureel centrum in het Stadshart Amstelveen werd geopend. Daarna is het openluchttheater in Park De Ruyschlaan in onbruik geraakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.