Bijgewerkt: 18 april 2024

Burgerbelangen Amstelveen is ongerust over situatie van 't Jagershuis

Nieuws ->

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
29-11-2021

Burgerbelangen Amstelveen is bezorgd over de staat van 't Jagershuis. In vragen aan de wethouder stelt bbA dat de instandhoudingsplicht door de eigenaar van het pand nog steeds niet wordt nageleefd en de partij vreest dat ’t Jagershuis eindigt in een complete bouwval.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

't Jagershuis was van oorsprong een trefpunt voor de scheepjagers die met hun paarden de trekschuiten trokken vol met turf over het jaagpad, vanaf Amsterdam langs de Amstel, richting Uithoorn. Het is gevestigd in een schitterend monumentaal pand, direct aan het water van de rivier de Amstel, aan de Amstelzijde in Amstelveen. De vroegste gegevens over 't Jagershuis stammen uit de 17de eeuw. Het staat op de lijst van Rijksmonumenten. Het Jagershuis is eigendom van Aemstel Monuments, een onderdeel van ontwikkelaar Breevast, die hier oorspronkelijk woningbouw wilde ontwikkelen


Fractievoorzitter Ruud Kootker wijst erop dat in de commissievergadering ABM van 22 juni 2021 wethouder Raat heeft aangegeven dat er polshoogte is genomen en dat de gemeente zal overgaan tot handhaving. Ruud Kootker: 'Door ons vertaald betekent dit, dat de eigenaren onder dwangsom gesommeerd moeten worden de staat van het pand zodanig te herstellen dat verder verval en risico van toekomstige onontkoombare sloop wordt voorkomen. Daarom vragen we de wethouder welke acties door het College zijn ondernomen inzake de instandhouding van ’t Jagershuis’ en zo niet dan willen we weten wat de reden is dat nog niet tot handhaving is overgegaan.' Tenslotte vraag bbA of de wethouder alsnog bereid is de eigenaar te bewegen tot actie over te gaan middels een handhavingsbesluit.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.