Bijgewerkt: 3 december 2023

Burgerbelangen wil opheldering situatie 2009 van RTV Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: BBA
20-01-2009

Burgerbelangen Amstelveen wil opheldering over hoe de lokale omroep RTV Amstelveen dit jaar verder gaat. Uit een ingediende begroting van RTV Amstelveen blijkt dat de omroep 50.000 euro extra aan subsidie heeft aangevraagd dan beschikbaar is gesteld door de gemeenteraad; daarvan is 13.000 euro toe te rekenen aan betalingen uit 2008 die nog voldaan moeten worden. RTV Amstelveen wil daarbij een vaste kracht aantrekken.

Aangezien B en W slechts 41.000 euro ter beschikking heeft voor RTV Amstelveen, vraagt BBA zich af hoe B en W hiermee om zal gaan. 2009 is immers al begonnen. Wat BBA betreft, wordt met name het moment omtrent de licentieverlenging van RTV Amstelveen  d.d. 24 augustus 2009 cruciaal. Dan zal het punt bereikt moeten zijn dat de lokale omroep een stuk beter op de radio in haar Informatie, Cultuur en Educatieplicht voorziet, en er een duidelijke vooruitgang is geboekt.

Als dat niet het geval is, is het wat BBA betreft wat de subsidie aangaat, na 5 jaar een gedane zaak. "BBA wil RTV Amstelveen de komende periode de ruimte geven opdat ze zich alsnog kan bewijzen. Maar de lokale overheid hoeft een hitradiozender niet te financieren. De jaarplannen van RTV Amstelveen zijn weliswaar redelijk concreet, maar de realisatie er van is een ander verhaal.

BBA steunt de kritiek op het College van B en W die te lang zaken in vertrouwelijkheid heeft willen gieten," aldus woordvoerder David de Jong namens BBA. BBA doet deze kanttekening in navolging van de inmiddels geopenbaarde zaken over de financiële situatie bij RTV Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.