Bijgewerkt: 5 december 2022

Bushalte Graaf Florislaan blijft en lijn 199 rijdt in het weekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-07-2017

Het Vervoerplan 2018 van Connexxion heeft de afgelopen weken tot de nodige weerstand geleid in Amstelveen. Met name het voornemen de bushalte Graaf Florislaan te laten vervallen en het ingekort rijden van buslijn 199 naar Schiphol zónder avond- en weekenddienst viel slecht. Gesprekken tussen de gemeente Amstelveen, Connexxion en de Vervoerregio hebben geleid tot een aantal aanpassingen, zoals het behoud van halte Graaf Florislaan en het behoud van de avond- en weekendritten van lijn 199.

Als tegemoetkoming heeft de gemeente Amstelveen toegezegd voor de uitbreiding van het aantal ritten van buslijn 199 voor het exploitatiejaar 2018 € 50.000,- bij te dragen aan de extra exploitatiekosten. Daarnaast zal de gemeente garant staan voor € 50.000,- benodigd voor mogelijke laadinfrastructuur in Amstelveen ten behoeve van het laden van elektrische bussen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Vervoer


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Vervoer: 'Vorige week heb ik een aantal zeer constructieve gesprekken met Connexxion en de Vervoerregio mogen voeren. Ik ben heel blij, dat we op zo’n korte termijn met ze in gesprek konden. We hebben overeenstemming weten te bereiken over het behoud van de avond- en weekendritten van buslijn 199 én het behoud van de bushalte aan de Graaf Florislaan. Ik vind het niet meer dan terecht, dat we als Amstelveen ook een bijdrage leveren aan de meest haalbare oplossing voor de bezwaren rond lijn 199.”Nog geen overeenstemming is bereikt over de mogelijkheid om buslijn 199 vanaf Westwijk oostwaarts te verlengen, zodat een groter deel van Amstelveen Zuid haar directe verbinding met Schiphol Oost en Plaza behoudt. Dat lijn 199 naar Waardhuizen en Middenhoven blijft rijden, is zeker van belang in de periode, dat lijn 51 uit de lucht is, tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn. De gemeente blijft zich hiervoor inzetten. Overigens voorziet Connexxion wél in een buslijn (lijn 174) die vanaf Uithoorn via Middenhoven en Groenelaan naar het busstation rijdt, waar dan de overstap naar Schiphol kan worden gemaakt.

Daarnaast wil de gemeente op korte termijn verder in gesprek met Connexxion en de Vervoerregio om af te stemmen over de invulling van het zogenaamde ontsluitende OV in de gemeente Amstelveen, in relatie met buslijn 199 en het vervangend busvervoer Amstelveen Westwijk (eindhalte lijn 51) – Amstelveen Busstation, het zogenaamde ‘Brandesbusje’, dat gaat rijden als de Amstelveenlijn wordt omgebouwd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.