Bijgewerkt: 4 december 2022

Busjes leerlingenvervoer krijgen winterbanden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2011

Met ingang van schooljaar 2011/2012 rijden de busjes van vervoerder Klomp in Amstelveen met winterbanden. Het bedrijf geeft hiermee gehoor aan een belangrijke wens van de gemeente.

In Amstelveen brengen dagelijks dertig busjes een kleine 200 leerlingen van en naar school. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’Ik vind het erg belangrijk dat dit goed en veilig gebeurt. Samen met vervoerder Klomp nemen we onze verantwoordelijkheid door te investeren in winterbanden. De rekening delen we dan ook gezamenlijk’.

Signaalfunctie

De gemeente heeft tot de zomer van 2012 een contract met de vervoerder. Het afgelopen jaar is de kwaliteit verbetert en zijn er weinig klachten. Het college van B&W vindt het belangrijk dat deze stijgende lijn wordt voortgezet. Met Klomp is dan ook afgesproken, dat zij doorgaat op de ingeslagen weg.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Tevens gaat zij eens per maand onder twintig ouders een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren en een signaalfunctie vervullen. De chauffeurs van het bedrijf zijn de ogen en oren van de gemeente, scholen en ouders.

Als er iets mis dreigt te gaan, bijvoorbeeld doordat kinderen veelvuldig te laat klaar staan, routes te lang zijn, of een kind zich ongelukkig voelt in een bepaalde groep trekken zij aan de bel. De gemeente anticipeert hier dan zo snel mogelijk op door actief naar oplossingen te zoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.