Bijgewerkt: 25 juni 2024

Buslijn 186 wordt verlengd naar het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-09-2012

Dankzij een eenmalig budget van de Stadsregio Amsterdam kan buslijn 186 vanaf 10 december 2012 verlengd worden van Busstation Amstelveen via de wijk Keizer Karelpark naar Ziekenhuis Amstelland.

Ruim een jaar geleden kreeg de Stadsregio Amsterdam vanuit de Rijksoverheid te maken met bezuinigingen op het openbaar vervoer. Een van de consequenties voor Amstelveen was, dat er gesneden moest worden in het busnet. Dit leidde o.a. tot het wijzigen van de route van buslijn 199 die hierdoor sinds december vorig jaar niet meer over de Van der Leeklaan in Keizer Karelpark rijdt.

Ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Hoofdingang van het Ziekenhuis Amstelland


Dit zorgde voor ontevredenheid bij de bewoners in deze buurt. De leden van de raadscommissie Ruimte, Wonen, Natuur (RWN) en ook wethouder Jan-Willem Groot (Openbaar Vervoer) vonden het niet wenselijk, dat er geen bus meer door het Keizer Karelpark reed. Voor veel bewoners werd de bereikbaarheid en de mobiliteit op die manier een stuk minder.

De wethouder heeft daarom toegezegd op zoek te gaan naar een mogelijkheid om de wijk te verbinden met Ziekenhuis Amstelland en het Busstation Amstelveen/Stadshart. Hiervoor heeft hij intensief overlegd met Connexxion en de Stadsregio Amsterdam. Met als positief resultaat dat de Stadsregio Amsterdam eenmalig een budget beschikbaar heeft gesteld.

Buslijn 186 rijdt alleen doordeweeks overdag inclusief spitsperiodes momenteel de volgende route: Schiphol Plaza - Schiphol Oost – Amstelveen Oude Dorp - KLM hoofdkantoor – met als laatste Busstation Amstelveen. Dankzij de extra financiële ruimte is het nu mogelijk deze buslijn door te trekken via de Van der Hooplaan en de Lindenlaan oostzijde naar de Ouderkerkerlaan (halte boven de Beneluxbaan/sneltram) en dan naar de hoofdingang van Ziekenhuis Amstelland.

Dezelfde route wordt natuurlijk ook weer teruggereden. Deze route kent de steun van Rover (belangenvereniging reizigers openbaar vervoer) en de seniorenraad van de gemeente Amstelveen. Bovendien heeft ook de voorzitter van het wijkplatform Keizer Karelpark positief gereageerd.

Jan-Willem Groot: “Met deze oplossing krijgen de bewoners van het Keizer Karelpark de gewenste extra Openbaar Vervoer verbinding naar het ziekenhuis. De verlengde 186 rijdt minimaal één jaar. Als blijkt, dat deze lijn voldoende reizigers weet te trekken, is het onze wens om deze verbinding te continueren.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.