Bijgewerkt: 5 december 2022

Buurt niet blij met komst Ufot in Fontaine Royale

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-01-2008

De buurt rond Residence Fontaine Royale in Middenhoven is niet blij zijn met de komst van Ufot op vrijdag- en zaterdagavond. Ufot geeft aankomend weekeinde (week 5-2008), 1 & 2 februari, een try-out, nu het de oude locatie aan Pandora heeft verlaten ten faveure van woningbouw.

Residence Fontaine Royale Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Résidence Fontaine Royale aan de Dr. Willem Dreesweg 1


Vorige week gaf wethouder Economische Zaken, Jan Willem Groot (CDA) in het Amstelveens Nieuwsblad te kennen geen probleem te hebben met de doorstart van de populaire 30+ alleenstaandendiscotheek. Volgens één van de omwonende, de heer van Liemt „is dit de naieve gedachtengang van wethouder Groot." „Het is hem bekend dat één van de redenen dat UFOT gaat verhuizen de overlast voor de bewoners was die 's nachts uit hun slaap werden gehouden door het vele lawaai van de muziek en vooral het vertrekkende verkeer.

Nu ziet hij er geen probleem in om de bewoners van Landlust, Veldlust en Willem Dreeslaan hun nachtrust te gaan verpesten." Van Liemt zegt dit op de internetsite van het Amstelveens Nieuwsblad. Ook kondigt hij aan dat „De bewoners zeker niet zulle schromen om desnoods via een aan te spannen gerechtelijke procedure deze overlast kwijt te raken." Een andere omwonende, de heer De Graaf, reageert: „Totaal onbegrijpelijk is de reactie van verantwoordelijk wethouder J. W. Groot. Geen enkel probleem heeft hij met de locatie van een (bewezen) hevige geluid- en parkeeroverlast veroorzakende disco in een rustige woonwijk.

Deze 'volksvertegenwoordiger'" heeft kennelijk alleen maar oog voor het eigenbelang van de gemeente! Van hem wordt een deskundig oordeel verwacht maar kennelijk weet hij niet dat er 'wettelijke' regels bestaan voor geluidproductie in een woonwijk."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.