Bijgewerkt: 21 maart 2023

Buurt tegen komst van hangplek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
27-08-2008

Buurtbewoners hebben bij de gemeente bezwaar gemaakt tegen plannen om een overkapte jongerenontmoetingsplek in wijkpark Middenhoven te realiseren. Ze vrezen voor overlast.

De ontmoetingsplek is bestemd voor de jeugd die nu samenkomt op het plein voor winkelcentrum Midddenhoven en daar voor geluids- en brommeroverlast zorgt. B en W hebben vanwege het structurele karakter van de overlast in deze bebouwde omgeving besloten om een ontmoetingsplek aan de zuidwestkant van het Middenhovenpark te realiseren.

Middenhoven Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Impressie van het grote park in Middenhoven


Volgens het college is daar in de onmiddellijke omgeving geen bebouwkomst van hangplek de omgeving aanwezig. De bezwaarmakende buurtbewoners bestrijden dat echter en noemen de bewering van B en W 'volkomen uit de lucht gegrepen'. Volgens hen vraagt de gemeente met realisatie van een hangplek in het park dat omgeven is door woningen om problemen.

'De vorige hangplek heeft de overlast aangetoond, waardoor deze na ongeveer drie, maanden weer is afgebroken. De hangplek komt nu op tien meter afstand van de touwbrug waar al de nodige hinder in de vorm van geluidsoverlast en vernieling van bekend is,' aldus de bezwaarmakers.

Ze wijzen er verder op dat bij de parkingangen die naar de hangplek leiden diverse huizen staan. Ze vrezen dat ook deze bewoners overlast gaan ondervinden. Ze roepen het college op om de hangplek niet in het wijkpark te plaatsen. Ze vrezen ook dat de overkapte hangplek meer jeugd van buiten naar Middenhoven zal trekken.

Het college wil overlast tegengaan door met de jongeren gedragsregels op te stellen. De bezwaarmakers vragen zich echter af wie toezicht gaat houden op naleving van die regels en op het opruimen van rommel en glas.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.