Bijgewerkt: 26 februari 2024

Buurt wil geen skatebaan in Bankraspark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
26-09-2007

Een groot aantal bewoners van de wijk Bankras/Kostverloren is tegen realisatie van een skatebaan in het Bankraspark. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst van het wijkplatform. Als alternatieve locatie noemden de bewoners onder meer een plek in de buurt van de nieuwe brandweerkazerne.

Het plan voor aanleg van een skatebaan in Bankras/ Kostverloren is opgenomen in het wijkactieplan voor de periode 2005-2007. Voor het project is 200 duizend euro beschikbaar uit de opbrengst van de verkoop van de kabel.

Skatebaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De met graffiti volgespoten skatebaan langs de Zwarte pad


Henk Blom, voorzitter van het wijkplatform, gaf aan dat het Bankraspark de meest geschikte plek voor een skatebaan lijkt. De locatie ligt centraal in de wijk en is goed bereikbaar voor langzaam verkeer. Bovendien is de grond eigendom van de gemeente, waardoor aanleg mogelijk is binnen het budget dat hiervoor beschikbaar is.

De buurt vreest echter dat de skatebaan een hangplek voor de jeugd wordt. Bewoners vrezen ook dat de rust en de veiligheid in het park door aanzuigende werking van jongelui op fietsen en brommers verstoord wordt.

Mede naar aanleiding van de reacties van de bewoners is ook de locatie bij de brandweerkazerne in beeld als mogelijke plek voor de skatebaan. Momenteel worden de voor- en nadelen van aanleg van een skatebaan in het park en bij de brandweerkazerne onderzocht.

Het wijkplatform en Cardanus moeten uiteindelijk met een definitief voorstel komen. Naar verwachting wordt nog voor het eind van dit jaar een knoop doorgehakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.