Bijgewerkt: 29 maart 2024

Buurthuiskamer in woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-11-2010


Afgelopen zondagmiddag 7 november 2010 opende wethouder Jacqueline Koops (Welzijn en Ouderenbeleid) de eerste buurthuiskamer middag in woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld. De eerste middag was een groot succes; er waren vele wijkbewoners en de sfeer was uitermate gezellig.

De buurthuiskamer geeft ouderen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier het gezellig te hebben en contact te onderhouden met medebuurtbewoners. De zondagmiddag leent zich daar bijzonder goed voor. De buurthuiskamer is een initiatief van het Wonen, Welzijn en Zorgteam van de wijken Elsrijk en Randwijck.

Wethouder Koops: “Ik vind dit een geweldig initiatief. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er wel veel gedaan wordt door de gemeente op het gebied van wonen, welzijn en zorg maar dat dit aanbod nog beter kan aansluiten bij de dagelijkse leefwereld van ouderen die eenzaam en sociaal geïsoleerd zijn. En net voor deze ouderen is de Buurthuiskamer in het leven geroepen. Een plek waar ouderen, ook anderen dan uit de wijken Elsrijk en Randwijck, welkom zijn en waar het gezellig toeven is”.

De buurthuiskamer dankt zijn bestaan aan de hulp en inzet van zo’n 20 vrijwilligers. Nieuw Vredeveld heeft al jaren een duidelijke informele wijkfunctie en biedt een scala aan groepsgerichte activiteiten die dankzij de vele vrijwilligers mogelijk zijn.

Elke zondagmiddag is de buurthuiskamer vanaf 14.00 uur tot circa 16.30 uur geopend. Voorafgaand, om 12.00 uur, is er de gelegenheid om met elkaar in het seniorenrestaurant een drie gangen menu te eten voor acht euro. Dat kan elke middag. Op maandag- en vrijdagavond wordt een menu voor 9,50 euro geserveerd. Het Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld is gevestigd aan de Rembrandtweg 428.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.