Bijgewerkt: 28 maart 2024

Buurtinitiatief Mijn buurt welzijn actief in Westwijk

Nieuws -> Informatief

Bron: AanZ-Amstelveen
24-11-2015

Elkaar 'beter' leren kennen, zelf activiteiten kunnen organiseren, klusjes voor elkaar kunnen doen. Het buurtinitiatief www.mijnbuurtwelzijn.nl is hier een hulpmiddel, waarin buurtbewoners elkaar sneller en makkelijker kunnen vinden. De Bewoners Initiatief Groep van Westwijk wil in samenwerking met het Wijkplatform Westwijk, Ons Tweede Thuis, Zonnehuis Westwijk, AanZ en Vita Welzijn en Advies, zich inzetten om de bewoners te betrekken bij de wijk.

Dit platform faciliteert, dat bewoners elkaar “beter” leren kennen, dat ze activiteiten zelf kunnen organiseren en dat ze klusjes voor elkaar kunnen doen. In december 2015 zullen middels een buurtflyer, buurt- en informatiesessies en cadeau hotspots, bewoners betrokken worden bij het buurtinitiatief.

Foto Amstelveen




Wekelijks worden de bewoners, die zich opgeven, geïnformeerd over het laatste nieuws in de buurt, de buurtactiviteiten en de hulp die aangeboden, of gevraagd wordt. Doel is om van de Westwijk de leukste buurt van Nederland te maken, waar er vertrouwen in elkaar is en het heel prettig wonen is. Begin januari 2016 zal vervolgens het nieuwe wijkcentrum Westend geopend worden, waardoor er weer een goede plek is om activiteiten te doen en elkaar beter te leren kennen.

Kortom, een ieder die mee wilt doen om van de buurt een succes te maken wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden, of via de website www.mijnbuurtwelzijn.nl of via één van de onderstaande contactpersonen.

Meer willen weten:

Bewoners Informatie Groep – René van der Knaap

wwbig.secretaris@gmail.com

Wijkcoach Hugo van der Kooij - tel nr. 06-51 26 33 02

h.van.der.kooij@aanz-amstelveen.nl

Stichting BuurtWelzijn – Hans van der Kooij – tel nr. 088-240 69 99

h.kooij@mijnbuurtwelzijn.nl Stichting BuurtWelzijn is een landelijk initiatief van Hans van der Kooij, die reeds 20 jaar in Westwijk woont.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.