Bijgewerkt: 8 december 2023

Buurtmozaïek Keizer Karelpark van start

Nieuws -> Sociaal

Bron: Cardanus
21-01-2009

Het project Buurtmozaïeken Amstelveen gaat van start in Keizer Karelpark. Er is een werkruimte ingericht aan de Van der Hooplaan 180. De naam van het pand is Mozaïek 180. Het team buurtmozaïeken heeft na de feestelijke onthulling van Het Lint in het Stadshart zin in de volgende klus.

Buurtmozaïeken in Keizer Karelpark?

Er wordt gestart met een informatieavond op donderdag 5 februari 2009 om 19.30 uur in Mozaïek 180. Alle bewoners uit de wijk Keizer Karelpark die belangstelling hebben om deel te gaan nemen aan het project zijn welkom. Deelname aan het project is gratis.

Mozaiek Amstelveen
(Foto Marijke Vlugt - 2008)

Buurtbewoners van het Mozaïekproject 2008 aan het werk


Buurtmozaïeken Amstelveen is een project in het kader van Community Art. Het ontstaat als kunstenaars in de uitvoering van hun werk, nauw samenwerken met bewoners uit de wijk. De kunstenaars van het project zijn: Jeltje van Houten en Nicole van Buuren. Zij verzorgen ook de presentatie.

De doelstelling van het project is om bewoners uit de wijk Keizer Karelpark samen te laten werken aan een ‘mozaïekbank’. De locatie, waar het kunstwerk wordt geplaatst, is bij het ‘speelbadje’ en speelvoorziening tussen de Van der Hooplaan en Plesmansingel. Die worden in het voorjaar 2009 door de gemeente vernieuwd. Het Wijkplatform Keizer Karelpark stelt uit de Kwaliteitsimpuls gelden beschikbaar voor het buurtmozaïek en ondersteunt van harte dit prachtige initiatief.

Mozaïek bindt mensen

Tijdens het samenwerken kunnen bewoners hun verhaal kwijt, hun geschiedenis vertellen en zich verbazen over hun gemeenschappelijke ervaringen. Ook wordt de kans geboden elkaar te vertellen over verschillende gewoontes en tradities. Mozaïek is een kunstvorm die bestaat uit allemaal kleine afzonderlijke deeltjes die samen een nieuw geheel vormen. Deze kunstuiting staat dichtbij de mensen.

Wat wordt er van u als deelnemer verwacht?

Bewoners uit Keizer Karelpark, die zich aanmelden, kunnen in overleg met Jeltje en Nicole één of meer dagdelen per week meedoen. Ervaring met mozaïeken is niet nodig. Wel wordt van u verwacht een creatieve blik en enthousiaste inbreng en natuurlijk de wil om samen te werken met anderen.

Aanmelden vooraf kan bij:

Marijke Vlugt, Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen tel. 06 30564883 e-mail: mvlugt@cardanus.nl  U kunt zich ook opgeven op 5 februari 2009 na de presentatie. Op de website www.buurtmozaieken.nl kunt u lezen wat de ervaringen en resultaten zijn van de bewoners, die in het Stadshart hebben meegedaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.