Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Buurttafelen in de Paaskerk Amstelveen 20 april 2017

Nieuws -> Kerk

Bron: Amstelveenweb
21-04-2017

Op donderdagmiddag 20 april 2017 werd weer een Buurttafel, in het kader van Samen aan tafel, zeg maar een warme maaltijd voorbereid voor de buurtbewoners van de protestantse wijkgemeente Paaskerk in het Augustinuspark. In de winter werd één keer per maand een maaltijd verzorgd. De organisatoren zijn hier twee jaar geleden mee begonnen. Vrijwilligers koken, dekken en ruimen op.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De Paaskerk in het Augustinuspark in Amstelveen op 20 april 2017


Het is de bedoeling dat de deelnemers als kerkelijke gemeente, op deze manier in contact komen met hun buren, of gewoon de eigen buren meebrengen. De inloop was vanaf 17.45 uur en de maaltijd zou dan rond 18.15 uur beginnen. Vrijwel iedere keer nodigt de organisatie dan iemand uit van een maatschappelijke organisatie om iets over hun werk in Amstelveen te vertellen. Dat was ook vandaag de bedoeling met Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn. Hij zou voor aanvang van de maaltijd een gesprek voeren over maatschappelijke vraagstukken. Vreemd genoeg kwam de wethouder niet opdagen en had ook geen bericht van afwezigheid doorgegeven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Mevrouw Janet Parlevliet spreekt de mensen toe en nodigt ze uit om een gesprek te voeren over het ouderenbeleid van de gemeente Amstelveen. Zij was tot 2005 fractievoorzitter en later gemeenteraadslid van D66-Amstelveen


Mevrouw Janet Parlevliet, Esther Velten en dominee Gert Jan de Bruin van de kerk, de organisatoren, treurden niet en begonnen zelf vragen te stellen aan de aanwezige wat oudere mensen. Verrassend genoeg kwam er een levendig gesprek op gang en dat was ook het bewijs, dat dit soort bijeenkomsten welkom zijn.Het gaat er dus niet alleen om, dat men voor 7 euro een warme maaltijd kan nuttigen, bestaande uit een (vegetarische) maaltijd met een toetje, iets te drinken en koffie/thee voor toe. Het gaat ook om contact te maken met de eigen buurtbewoners, dat contact behouden en over zaken praten die je niet dagelijks met je buren bespreekt. Het was deze dag weer een geslaagde ontmoeting met een heerlijke maaltijd en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.