Bijgewerkt: 29 november 2022

CDA-Amstelveen: fijnmazigheid vervoer rond NZ-lijn is cruciaal

Nieuws -> Regio

Bron: CDA-Amstelveen
01-12-2009

De fractie van het CDA maakt zicht ernstig zorgen om de fijnmazigheid van het OV rond de Beneluxbaan als de NZ-lijn zou worden doorgetrokken. Vooralsnog zetten de ChristenDemocraten in op het behouden van lijn 5, desnoods parallel, onder of boven de NZ-lijn.

Onlangs tekende wethouder Tabak van Verkeer en Vervoer een intentieovereenkomst met de Stadsregio, om te komen tot een uitwerking van plannen tot doortrekking van de Noord-Zuidlaan naar Amstelveen. Het CDA mist in alle stukken het begrip fijnmazigheid. Ben Jonker: “Fijnmazigheid betekent niet, dat er een bus over de Beneluxbaan rijdt, want die rijdt er nu ook al. Het betekent dat er een lijn ligt die vergelijkbaar is met de huidige lijn 5. Veel mensen die in Amstelveen-Oost wonen zijn afhankelijk van de lijn en de haltes.”

JonkerAmstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Ben Jonker fractievoorzitter van het CDA-Amstelveen


Het CDA wroet een lastige kwestie boven, die al sinds er gesproken wordt over de NZ-lijn telkens aan de oppervlakte komt. Bij de komst van de NZ-lijn zal namelijk de helft van het huidige aantal haltes in Amstelveen geschrapt moeten worden. Het denken van het CDA heeft zich onlangs ontwikkeld tot een pleidooi voor behoud van lijn 5. Ben Jonker: “De stand van de techniek maakt het prima mogelijk, om de NoordZuidlijn op palen te zetten, en lijn 5 daaronder te laten rijden. Bij de aanleg kunnen lijn 5 en 51 dan tijdelijk aan de zijkant van de Beneluxbaan rijden.”

Het CDA is fel gekant tegen de idee dat de komst van de NZ-lijn onvermijdelijk is, inclusief de verminderde fijnmazigheid van het gerailde OV. Jonker “Wij moeten heel duidelijk voor ogen houden, wat de belangen zijn van de inwoners van Amstelveen. Het zonder consideratie doortrekken van de NZ-lijn zal niet gebeuren zolang wij in de raad zitten.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.