Bijgewerkt: 19 april 2024

CDA: 'Wij blijven voor een lokale omroep'

Nieuws -> Gemeente

Bron: CDA-Amstelveen
20-01-2009

Het CDA vindt dat het college meer sturing moet geven aan de lokale omroep, RTV Amstelveen. Meer dan voorheen zou het college zich moeten bemoeien met de bestuurlijke kant van de omroep, en een langdurige inzet plegen om de boel van de grond te krijgen.

Na alle commotie rond het reilen en zeilen van oud-bestuurders zit RTV Amstelveen in een lastig parket. Als gemeenteraad ben je geneigd te denken dat het ‘nooit iets wordt’ met RTV Amstelveen. “Maar dat doet geen recht aan de inzet van de medewerkers en vrijwilligers die nu RTV Amstelveen in de lucht houden”, aldus de fractievoorzitter, Ben Jonker.

Jonker  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Ben Jonker fractievoorzitter CDA-Amstelveen, woordvoerder financiën tijdens een raadsvergadering


Wat het CDA voor ogen staat is een sterke lokale omroep waarbij het college alle bestuurlijke inzet pleegt om goede randvoorwaarden te scheppen. “De tijd is voorbij dat we subsidie geven op goed vertrouwen en dan een paar jaar gaan afwachten. Naast subsidie moet er nu ook daadwerkelijke aandacht komen voor de bestuurlijke kant van het runnen van een omroep”, aldus Jonker.

Het feit dat er nu reeds een 24-uurs radioprogramma in de lucht is en daarnaast de kabelkrant ziet het CDA als een goed voorteken dat ook televisie-uitzendingen tot de mogelijkheden kunnen behoren. De hands-off aanpak van de laatste jaren vindt het CDA echter naar de toekomst toe onwenselijk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.