Bijgewerkt: 3 december 2022

CDA wil voetpad ten noorden van het Cobra Museum

Nieuws -> Gemeente

Bron: CDA-Amstelveen
20-01-2009

Het is een bekend ongemak: Voetgangers vanaf COBRA naar Amstelveen Noord zijn door het ontbreken van een voetpad snel geneigd om over het fietspad te lopen. Van beide kanten gebeurt dit. De CDA fractie stelt voor om naast het fietspad een voetpad aan te leggen.

Fietspad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het fietspad naast het Cobra Museum. Er is geen voetpad aanwezig, alleen aan de andere kant van de weg en veel voetgangers lopen gewoon op het fietspad



De huidige situatie vanaf de hoek Cobra-Keizer Karelweg gaat er vanuit dat voetgangers achterlangs het Cobra Museum gaan, via de dr. Lelyplantsoen, of wel de Keizer Karelweg oversteken.

“Je kunt van voetgangers een hoop verwachten, maar in de praktijk blijkt dat veel voetgangers van en naar het winkelcentrum over het fietspad lopen.”, aldus fractievoorzitter Ben Jonker.

De oplossing volgens het CDA is het aanleggen van een voetpad naast het bestaande fietspad. Er lijkt ruimte voor te zijn, verbetert de bereikbaarheid van het winkelcentrum en voorkomt onveilige situaties tussen fietsers en voetgangers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.