Bijgewerkt: 7 oktober 2022

CEO van Schiphol Dick Benschop stelt zijn functie ter beschikking

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol.nl
15-09-2022

Dick Benschop heeft gisteravond 14 september 2022 bij de raad van commissarissen zijn functie als President-Directeur & CEO van Royal Schiphol Group ter beschikking gesteld. De raad van commissarissen heeft daarmee ingestemd. De raad van commissarissen zoekt zo snel mogelijk een opvolger en blijft intensief met de raad van bestuur in contact over de situatie op Schiphol en de te nemen maatregelen. Dick Benschop blijft in functie tot zijn opvolger er is.

'Er is veel aandacht, en ook kritiek, voor de manier waarop Schiphol de problemen aanpakt en voor mijn verantwoordelijkheid als CEO. Ik maak op eigen initiatief plaats om Schiphol de ruimte te geven een nieuwe start te maken. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen.  De situatie op Schiphol en wat dat betekent voor onze reizigers en medewerkers gaat mij aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel beter gaat. Ik hou van Schiphol. Leidinggeven aan dit bedrijf was voor mij een grote eer.'Dick Benschop: 'Gisteravond heb ik aan de raad van commissarissen van de Royal Schiphol Group mijn functie ter beschikking gesteld. Ik zet mij met hart en ziel voor Schiphol in. Vandaag of morgen is Schiphol genoodzaakt om nieuwe beperkingen voor de komende weken af te kondigen. Dat is slecht nieuws. Opnieuw. Ook zullen nieuwe maatregelen ten aanzien van de beveiliging op Schiphol bekend worden gemaakt. Er is veel aandacht en ook kritiek voor de manier waarop Schiphol de problemen aanpakt en te lijf gaat.

En dat geldt ook voor mijn verantwoordelijkheid als CEO. Ik maak op eigen initiatief ruimte om Schiphol een nieuwe start te geven. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn eigen persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen. De situatie op Schiphol. En wat dat voor onze reizigers betekent, gaat mij aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel weer beter gaat. Ik hou van Schiphol. Leiding geven aan dit bedrijf was voor mij een grote eer.

Dat deed ik samen met alle collega's en ook in nauwe samenwerking met de raad van commissarissen. Zeker in de afgelopen maanden. Ik hoop dat de weg die is ingeslagen. Dat we die blijven volgen. Kwaliteit centraal stellen? Aandacht voor de omgeving en koploper. Rol voor Schiphol als het gaat om de verduurzaming van de luchtvaart. Maar ik moet deze stap nu zetten in het belang van Schiphol. Ik loop niet weg. Ik blijf beschikbaar zolang dat nodig is en ik ga nu ook weer aan het werk. Dank.''De raad van commissarissen heeft de afgelopen maanden vanwege de situatie en het aanhoudende slechte nieuws zeer intensief contact gehad met de directie van Schiphol. Daarbij zijn en worden steeds alle opties voor verbetering besproken. Onder leiding van Dick zijn ingrijpende maatregelen genomen om de situatie op Schiphol te stabiliseren. Er zijn verbeteringen opgetreden in de zomer, maar dit is niet genoeg. Verder ingrijpen in de capaciteit en in de aansturing van security is noodzakelijk. Schiphol moet als nationale en internationale luchthaven weer terug naar het kwaliteitsniveau dat passagiers en luchtvaartmaatschappijen van ons gewend zijn. Dick heeft de afgelopen jaren de koers van Schiphol verlegd naar aandacht voor kwaliteit, zorg voor de omgeving en snellere verduurzaming van de luchtvaart. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn leiderschap. Wij hebben respect en begrip voor Dicks besluit om zijn functie ter beschikking te stellen. We zoeken op korte termijn een opvolger' -aldus Jaap Winter, voorzitter van de raad van commissarissen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.