Bijgewerkt: 28 november 2022

Campagne 'Geef een boek cadeau' in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-02-2018

Alle kinderen moeten kunnen opgroeien tussen de boeken. Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs met Varvara Denisova de kinderburgemeester van Amstelveen en de leerlingen van groep 8 van de Piet Heinschool bij Libris Venstra


Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs heeft donderdag 15 februari 2018 samen met Varvara Denisova de kinderburgemeester van Amstelveen het eerste exemplaar van het boek 'Ronja de Roversdochter' van Astrid Lindgren overhandigd aan leerlingen van groep 8 van de Piet Heinschool. De boeken werden uitgedeeld aan de leerlingen in boekhandel Libris Venstra.Het uitdelen van de kinderboekenklassieker is onderdeel van de landelijke campagne ‘Geef een boek cadeau!’ die op vrijdag 9 februari is gestart. De campagne stimuleert lezen en het bezitten van eigen boeken van kinderen.

De gemeente Amstelveen heeft taalontwikkeling als een van de speerpunten op de Onderwijsagenda en daarom besloten het boek cadeau te doen aan alle groep 8 leerlingen van de Amstelveense basisscholen. Wethouder Maaike Veeningen ging met de leerlingen in gesprek over het plezier en het belang van boeken lezen. Een aanwezige leerlinge vertelde enthousiast, dat ze meer woorden leerde herkennen door boeken te lezen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.